Sport

Andone a plecat din nou de la CFR!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/24/andone _sc_52.jpg" border="0" align="left" />Ioan Andone s-a întâlnit astăzi cu finanțatorul Arpad Paskany, cei doi înțelegându-se ca antrenorul să părăsească gruparea din Gruia.</strong></p>

 


Deși în primăvară, când a revenit pe banca „feroviarilor“, Ioan Andone a semnat un contract valabil trei ani, tehnicianul nu mai este pe placul conducerii CFR-ului.

Finanțatorul echipei din Gruia îl asigura în primăvară pe „Fălcos“ că va sta mult și bine la Cluj: „Ando va rămâne de la trei ani în sus la Cluj. Vom face un plan pe termen mediu şi lung. Contractul lui e între 3 ani şi Ferguson. Suntem realişti, ştim că nu putem lua titlul în fiecare an, dar vrem să avemun parcurs cît mai stabil“, spunea Arpad Paskany după ce CFR a câștgat al treilea titlu din istorie.
Ieri, abia după ce s-a întors de la Istanbul, unde CFR a obținut un egal în fața celor de la Galatasaray, Andone a avut o întâlnire cu Paskany, la finalul căreia cei doi au decis că antrenorul va părăsi formația din Gruia, fapt confirmat și printr-un comunicat pe site-ul oficial al clubului.
„Managementul Clubului CFR 1907 Cluj și Dl. Ioan Andone au convenit să înceteze raporturile juridice în curs de derulare, începând cu data de 24 octombrie 2012. Suntem mândri de tot ce am realizat împreună, atât în primul mandat al lui Ando cât și pe parcursul acestui an 2012 (...) Ando are și va avea întodeauna un loc special în inimile suporterilor noștri, iar relația de prietenie cu managementul și acționarii Clubului va rămâne veșnică“, se arată în comunicatul semnat de Iuliu Mureșan, președintele celor de la CFR.
Ioan Andone a venit la CFR în luna aprilie a acestui an și a reușit să câștige campionatul. Tehnicianul a mai pregătit echipe din Gruia în perioada 2007-08, când deasemnea a câștigat campionatul, dar a fost înlocuit cu Maurizio Trombetta înainte de apuca să antreneze în grupele Ligii Campionilor.

Paskany: „Andone rămâne prietenul nostru“

Arpad Paskany, finanțatorul CFR-ului, a declarat că despărțirea a fost de comun acord și că Andone a simțit că nu mai poate. „Am vorbit cu Ando și am căzut de comun acord să ne despărțim. El a ajuns la un anumit moment în care simțea că nu mai poate oferi mai mult echipei. Plus, era și acest moment frumos după egalul cu Galata și așa am convenit. Oricum, Ando va rămâne prietenul nostru și oricând va avea ușa deschisă la noi“, a spus Paskany la DigiSport.
Patronul grupării din Gruia a mai spus că are o listă cu aproximativ 20 de antrenori, iar în cursul zilei de astăzi (joi) va anunța cine va pregăti echipa. „O să fie un antrenor cu experiență, care să poată să organizeze o echipă care să poată strângă puncte. Pentru asta ai nevoie de experiență. Boloni nu este pe listă, pentru că este un alt tip de antrenor. Pe lista scurtă sunt 12, pe lista lungă sunt 20“, a mai spus Paskany.


 

abonare newsletter