Sport

Galatasaray – CFR, un meci pentru optimile Ligii

<p><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/22/dsc_0168.jpg" border="0" align="left" />CFR Cluj va juca în această seară în deplasare cu Galatasaray Istanbul, în cadrul etapei a treia a grupelor Ligii Campionilor. </strong></p>

„Feroviarii“ se luptă cu campioana Turciei și SC Braga pentru un loc în optimile Ligii Campionilor.

Elevii lui Ioan Andone au pierdut surprinzător meciul de campionat cu Viitorul Constanța, chiar pe teren propriu, 0-1, iar acum vor să-și ia revanșa în fața suporterilor și a oficialilor și își doresc să se întoarcă măcar cu un punct din deplasarea de la Istanbul.
Clujenii au făcut meciuri bune în acest sezon în Europa. Cu excepția partidei pierdute acasă în fața „uriașilor“ de la Manchester United, „feroviarii“ au înregistrat victorii pe linie, în fața echipelor Slovan Liberec, FC Basel și SC Braga. Campionii României își doresc să înceapă o altă serie victorioasă, mai ales că un eventual succes pe Turk Telekom Arena i-ar propulsa în postura de favoriți la accederea în optimile competiției.
Ricardo Cadu, căpitanul echipei din Gruia, este conștient că meciul de la Istanbul este unul important pentru echipa sa. „Va fi foarte greu la Istanbul, dar trebuie să scoatem un rezultat bun pentru că am dezamăgit în competiţia internă. Suntem supăraţi, această echipă nu e obişnuită cu locul pe care-l ocupă acum. Nu cred că Andone merită să plece, vom lupta şi pentru el şi pentru fani, şi pentru tot ce înseamnă acest club. De abia aştept să joc pe o arenă plină, într-o atmosferă vulcanică. Asta nu poate decât să ne motiveze“, a spus Cadu, căpitanul CFR-ului la plecarea spre Istanbul.
Manchester United a obținut două victorii în primele meciuri din grupa H, 1-0 cu Galatasaray și 2-1 cu CFR și este pe primul loc în clasament. Englezii sunt urmați de camopioana României și de SC Braga, ambele cu câte trei puncte. Galatasaray este abia a patra, fără punct după două meciuri.

Arbitrii din Italia

Meciul dintre Galatasaray Istanbul și CFR Cluj se va disputa în această seară, de la ora 21.45, pe Turk Telekom Arena și va fi transmis în direct de DigiSport 1. Întâlnirea va fi condusă de o brigadă din Italia, cu Paolo Tagliavento la centru. Acesta va fi ajutat de asistenţii Mauro Tonolini şi Lorenzo Manganelli, în timp ce rezervă va fi Andrea Stefani, informează uefa.com. Arbitrii de poartă la această partidă au fost desemnaţi Luca Banti şi Antonio Damato.

Clasamentul grupei H
M    P
1. Manchester Utd    2    6
2. CFR Cluj-Napoca    2    3
3. Sporting Braga    2    3
4. Galatasaray SK    2    0

 

abonare newsletter