monitorulcj.ro Menu

Sport

"U" Jolidon la un singur pas de Liga Campionilor!

Vicecampioanele de la "U" Jolidon au învins sâmbătă pe Muratpaşa şi mai au doar un singur hop până în grupele Ligii Campionilor, urmândă să întâlenască astăzi formaţia rusă Rostov pe Don, de la ora 17 la Sala "Horia Demian".

Elevele lui Gheorghe Covaciu au avut de furcă cu formaţia turcă mai mult în prima repriză, reuşind să se desprindă în a doua parte a jocului şi să se impună cu scorul categorig de 34-26. Pentru "U" Jolidon au marcat: Tivadar 8 goluri (1 din 7m), Paraschiv 8, Chintoan 7, Vădineanu 4, Cartaş 4 (1 din 7m) şi Dincă 3.

În faţa unui public superb, care a încurajat echipa favorită încontinuu, clujencele au început bine partida cu Muratpasa. "U" Jolidon s-a desprins rapid la patru goluri, 7-3, prin reuşita Florinei Chintoan (minutul 8), avantaj păstrat până în minutul 17 (10-6). Vicecampioana României a slăbit ritmul, fapt ce a permis oaspetelor să revină în meci şi să treacă la conducere (12-11, minutul 23), iar momentele mai puţin faste din jocul Jolidonului au continuat. Muratpasa a continuat să conducă şi chiar a intrat la cabine în avantaj, unul de două goluri, surprinzător pentru toată lumea. "U" Jolidon a avut nevoie de jumătate de repriză să recupereze deficitul de două goluri. Paraschiv şi Tivadar au întors soarta partidei, cele două marcând de patru ori şi au făcut ca tabela să arate 23-21 în favoarea echipei lor, iar din acel moment misiunea elevelor lui Gheorghe Covaciu s-a simplificat. Chintoan a marcat pentru 27-22 cu 8 minute înainte de final, dar Muratpasa nu a cedat şi s-a apropiat la două lungimi în minutul 55, prin reuşita lui Pavic. N-a fost loc de încă o răsturnare de scor, pentru că Tivadar, Paraschiv, Chintoan şi Dincă au făcut legea în ultimele minute ale meciului iar vicecampioana României obţine o calificare mult dorită în ultimul act al turneului pe care-l găzduieşte.

Vicecampioana României va juca astăzi, de la ora 17, împotriva formaţiei ruse Rostov pe Don, care a depăşit la limită formaţia sârbă RK Zajecare, cu 29-28.