Sport

Pregătiţi de Europa?

<p><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/16/08 sport main - dinamo cfr.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj a reuşit s-o învingă pe Dinamo Bucureşti în derby-ul etapei a 8-a a Ligii I, scor 1-0. Urmează Braga?</strong></p>

Formaţia CFR Cluj a învins, vineri seară, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Dinamo Bucureşti, în cel mai aşteptat meci al etapei a 8-a a Ligii I. Rui Pedro a înscris singurul gol al meciului, în minutul 64.

Fără să strălucească în vreun moment, CFR a putut câştiga relativ lejer, fără prea multă opoziţie din partea adversarului. Intrat pe teren în minutul 52 în locul decarului Diogo Valente, Rui Pedro a bifat unicul gol al partidei în minutul 64, cu o lovitură de cap din colţul careului mic, total nemarcat, dintr-o centrare de pe dreapta a lui Ivo Pinto, în urma unor şarje ale cu mingea la picior ale lui Bastos în careul advers, printre fundaşii dinamovişti.


Antrenorul CFR-ului, Ioan Andone, era foarte mulțumit la finalul meciului câştigat pe Arena Naţională, dar și-a avertizat jucătorii că greșelile din apărare comise în Liga 1 nu sunt permise la nivelul Ligii Campionilor. „Aș fi vrut să închidem mai repede meciul. Dinamo a jucat foarte bine pe sfârșit. Am fost mai relaxați în loc să fim mai concentrați. De asta suntem unde suntem în clasament, pentru că organizarea noastră defensivă nu e în regulă uneori. Primim goluri multe din cauza greșelilor făcute, dar jocul de atac este foarte bun”, a spus Andone imediat după încheierea partidei.

Pregătiţi de Braga?


CFR Cluj va juca miercuri, 19 septembrie, primul meci din grupa H a Ligii Campionilor. Partida se va disputa în deplasare, în Portugalia, în compania echipei SC Braga, formaţie aflată la a doua participare în grupele Ligii Campionilor.

„La Braga va fi meci greu, ei au în lot 7 jucători din naționala Portugaliei. Nu avem voie să ne deschidem așa cum am făcut azi cu Dinamo. Jucătorii se vor motiva suplimentar singuri, pentru că este o onoare să joci în cea mai bună competiție inter-cluburi. Mai avem încă mult de muncă. Mergem la Braga pregătiți să înscriem. Dacă vom reuși mai multe puncte decât Urziceniul sigur vom prinde unul din primele două locuri", a declarat Ioan Andone în direct la Digi Sport, imediat după meciul cîştigat cu Dinamo.


Meciul de miercuri va fi prima întâlnire a SC Braga cu o echipă românească şi totodată prima partidă jucată de CFR împotriva unei formaţii portugheze. Legăturile dintre cele două echipe garantează, însă, câteva surprize: în lotul lui Ioan Andone se găsesc 6 jucători portughezi şi 3 foşti jucători de la Braga. De asemenea, antrenorul Bragăi, José Peseiro, e familiar cu Liga I, întrucât a condus formaţia Rapid Bucureşti între iulie 2008 şi ianuarie 2009, perioadă în care a reuşit să o învingă acasă pe CFR Cluj, scor 1-0, în al treilea său meci ca antrenor în Liga I.

 


Dinamo: Bălgrădean - Nica, Luchin, Grigore, Pulhac - Munteanu - Alexe (S. Filip '70), Boubacar, Matei (Axente '86), Curtean - Ţucudean. Antrenor: Dario Bonetti.

CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora - Mureşan, Godemeche - Sougou, Bastos (Luis Alberto '75), Valente (Rui Pedro '52) - Kapetanos (Bjelanovici '80). Antrenor: Ioan Andone.


Cartonaşe galbene: Munteanu '9, Boubacar '35 / Piccolo '27, Godemeche '45+2.

Arbitri: Marius Avram (central) - Vasile Marinescu, Mircea Orbuleţ (asistenţi) - Augustus Constantin (rezervă).

Observatori: Ionuţ Calancea, Aron Huzu.

Supervizor: Adalbert Kassai.

Înainte de începerea partidei, s-a ţinut un minut de reculegere în memoria fostului fundaş al echipei Dinamo, Constantin Ştefan, care a decedat recent, la vârsta de 73 de ani.

La meci au asistat aproximativ de 6.000 spectatori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter