Sport

CFR vrea revanşa în faţa lui Dinamo!

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/14/06 sport main - dinamo - cfr.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Clujenii îşi doresc victoria vineri seară, în cel mai aşteptat meci al etapei a 8-a din Liga I: Dinamo Bucureşti – CFR Cluj.

 


CFR Cluj va întâlni vineri seară, pe Arena Naţională, începând cu ora 21:30, pe Dinamo Bucureşti, în cel mai aşteptat meci al etapei a 8-a din Liga I. Statisticile fac cu ochiul clujenilor: Dinamo n-a mai învins-o pe CFR pe teren propriu din 2009.

Cu 10 puncte acumulate în 7 partide disputate în acest sezon al Ligii I, cu unul mai puţin decât Dinamo (care are şi un meci-restanţă de jucat cu Rapid, programat de FRF pentru 22 octombrie), CFR Cluj îşi doreşte victoria în această seară, pe Arena Naţională, în faţa „câinilor roşii”. Statistica le este favorabilă „feroviarilor”: Dinamo nu a mai învins-o pe campioana en titre a Ligii 1 pe teren propriu din august 2009. Atunci, cu acelaşi Dario Bonetti pe bancă, formaţia bucureşteană s-a impus cu 1-0, prin reuşita lui Marius Niculae.


De asemenea, „câinii” nu strălucesc în confruntările pe teren propriu, Dinamo terminând sezonul precedent abia pe locul 7 într-un clasament al partidelor disputate acasă. De cealaltă parte, CFR a fost lider în clasamentul meciurilor jucate în deplasare.

CFR vrea să răzbune pierderea Supercupei


Miza meciului e, cel puţin în tabăra clujeană, cu atât mai mare cu cât CFR îşi doreşte revanşa în faţa lui Dinamo. Trupa din Ştefan cel Mare i-a „suflat” Supercupa României în iulie, după un meci extrem de disputat în care a fost egal după 90 de minute (1-1 la pauză şi 2-2 după prelungiri), şi care s-a stabilit finalmente la penalty-uri, unde Dinamo s-a impus cu scorul de 4-2.

Pe de altă parte, cu 7 goluri primite în ultimele 3 etape, Ioan Andone, tehnicianul „feroviarilor”, are destule motive să fie circumspect, cu atât mai mult cu cât în ultimul meci amical disputat de CFR, formaţia clujeană a prestat un joc cât se poate de aproximativ. Cu ocazia pauzei prilejuite de meciurile echipei naţionale de fotbal, CFR a jucat, luni, un meci amical cu FC Hunedoara, echipă din Liga a III-a, pe care a învins-o cu mari emoţii, scor 3-2, asta în condiţiile în care, la pauză, scorul era 2-0 pentru hunedoreni, iar golul 3 al clujenilor a venit foarte târziu (minutul 90), din penalty. CFR a dat din nou semne că are probleme în defensivă, ori, în faţa unei echipe cu mare apetit ofensiv, cum este Dinamo, acestea dau mult de gândit. CFR a întâlnit-o pe Dinamo până acum în 32 de partide şi a marcat doar 33 de goluri, în timp ce formaţia din Ştefan cel Mare a marcat 58, bifând, totodată, 17 victorii (CFR doar 10).


Meciul dintre Dinamo Bucureşti şi CFR Cluj se va disputa vineri seară, începând cu ora 21:30 şi va fi transmis în direct de DigiSport 1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter