Sport

6 puncte din 6!

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/12/06 victor piturca td 159.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />România şi-a atins obiectivul: 6 puncte din „dubla” cu Estonia şi Andorra. Urmează Turcia şi Olanda.

 


Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, după meciul câştigat de România în faţa Andorrei pe Arena Naţională, că reprezentativa noastră şi-a îndeplinit obiectivul pentru cele două partide, cu Andorra şi Estonia, obţinând 6 puncte din 6 posibile.

„Tricolorii” au debutat cu dreptul campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2014, din Brazilia, cu o victorie la Tallinn în faţa reprezentativei Estoniei, scor 2-0 (0-0 la pauză), urmată de o altă victorie, acasă, în faţa Andorrei, scor 4-0 (2-0 la pauză). Totodată, succesul în faţa andorranilor reprezintă şi prima victorie a României pe Arena Naţională, după remizele cu Franţa (0-0, septembrie 2011), Belarus (2-2, octombrie 2011) şi Uruguay (1-1, februarie 2012).


În acest moment, naţionala României ocupă locul 1 în grupa D de calificare la CM 2014, cu 6 puncte (golaveraj 6-0), la egalitate cu Olanda (golaveraj 6-1). Urmează, apoi, pe locurile 3 şi 4, fiecare cu câte 3 puncte, Ungaria (golaveraj 6-4) şi, respectiv, Turcia (golaveraj 3-2). Pe locurile 5 şi 6 se situează acum Estonia şi, respectiv Andorra, cu niciun punct bifat şi niciun gol marcat.

Piţurcă vrea 6 puncte din „dubla” cu Turcia şi Olanda


Selecţionerul Victor Piţurcă este încântat de rezultatele din dubla cu Estonia şi Andorra şi a declarat după meciul de pe Arena Naţională că din următoarele 2 meciuri ale României, cel cu Turcia şi cel cu Olanda, îşi doreşte maximum de puncte. „Am reuşit ce ne-am propus. Până la urmă s-a terminat foarte bine, scorul e confortabil, deşi golul 3 a venit foarte târziu (minutul 90+1, n.r.). Poate şi oboseala a făcut să marcăm al treilea gol târziu, dar eu sunt mulţumit. La fel ca şi după meciul cu Estonia le dau 10 plus băieţilor mei. Nu am cum să le dau altă notă. Jocul a fost bun. Ne-au interesat punctele. Avem speranţe că putem câştiga şi cu Turcia şi Olanda”, a spus Piţurcă.

Piţurcă a afirmat că deşi îşi doreşte 6 puncte în meciurile cu Turcia şi Olanda, s-ar mulţumi şi cu 3. „Pentru noi era foarte bine să nu câştige turcii (Turcia a învins acasă pe Estonia cu 3-0, n.r.), aşa ne aşteaptă un meci teribil la Istanbul. E foarte bine că Olanda a bătut în Ungaria (scor 4-1, la Budapesta, n.r.). Eu îmi propun 6 puncte în aceste două meciuri. Dacă o să câştigăm 3 tot e bine, iar dacă vor fi doar 2, iarăşi e foarte bine. Am spus-o şi o mai repet, suntem outsideri în aceste două meciuri. Ăsta este adevărul, suntem sub valoarea lor, chiar dacă nouă românilor ne place să ne dăm mari”, a completat Piţurcă.


Se întoarce Mutu?

Întrebat de ce echipa României a avut destul de târziu ocazii împotriva Andorrei, Piţurcă a răspuns: „Se poate întâmpla să nu ai ocazii. Ce, suntem Olanda? Nu, noi nu suntem Olanda.”


Selecţionerul „tricolorilor” a mai adăugat că se va baza pe serviciile atacantului Adrian Mutu dacă acesta va fi în formă. „Dacă e într-o formă fizică optimă ne poate ajuta în următoarea dublă cu Turcia şi Olanda. Dacă va fi titular la Ajaccio, probabil vom putea conta pe el. Cum să nu mă gândesc la un jucător ca Mutu?”, a conchis Piţurcă.

Următorul meci al echipei naţionale a României va fi pe 12 octombrie, cu Turcia, la Istanbul. La 4 zile după, la Bucureşti, România va întâlni reprezentativa Olandei.

abonare newsletter