Sport

Turiştii străini, întâmpinaţi de „Clujul de Liga Campionilor”

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/02_februarie/09/02%20multime%20de%20oameni%20pe%20strada%20eroilor%20rp%205.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Turiştii străini care vor vizita Clujul pentru meciurile de Liga Campionilor se vor putea informa din punctele fixe de informare, vor avea parte de echipe mobile de informare şi vor primi vederi cu Cluj-Napoca.</strong>

Primarul Emil Boc a anunţat astăzi începerea unui program de întâmpinare a turiştilor străini care vor vizita Cluj-Napoca cu ocazia meciurilor de Liga Campionilor.

În cadrul acestui program, vor fi organizate o serie de acţiuni menite să le uşureze sejurul la Cluj-Napoca tuturor suporterilor. Potrivit Biroului Mass-Media al Primăriei, proiectul se numeste „Cluj de Liga Campionilor” şi va asigura servicii de informare şi ghidare pentru aproximativ 3.000 de suporteri din cele trei ţări de unde provin echipele din grupa CFR – Marea Britanie, Turcia şi Portugalia.


Primul meci va fi cel cu Manchester, pentru care se aşteaptă circa 1.000 de suporteri.  200 dintre ei vor veni organizat, prin bilete achiziţionate prin intermediul fan-clubului oficial. Pentru ceilalţi 800 de suporteri care vor veni pe parcursul săptămânii/a week-end-ului se va amplasa un welcome desk la aeroport pentru întâmpinarea şi ghidarea suporterilor care sosesc.

În zona centrală vor fi amplasate mai multe puncte de informare fixe: Piaţa Unirii, Piaţa Mihai Viteazul, Piaţa Muzeului şi mai multe echipe mobile de informare (voluntari care vor oferi informaţii şi materiale).


Biletul de intrare în stadion se ridică în ziua meciului direct cu paşaportul de la Centrul de Informare Turistică, în cadrul unui spaţiu dedicat exclusiv suporterilor. În faţa Centrului de Informare turistică va fi amplasat, de asemenea, un stand de informare.

Primarul Emil Boc a declarat că fiecare suporter va primi pe scaun, pe locul unde va sta în tribună, o vedere cu Cluj-Napoca, în care vor fi surprinse câteva imagini cu municipiul, cu stadionul unde se joacă şi cu meciul respectiv. „Un asemenea model va fi pregătit pentru toate cele trei meciuri, astfel încât să ridicăm şi oraşul la standard de Liga Campionilor aşa cum îi stă bine unui municipiu care aspiră la statutul de capitală culturală europeană”, a afirmat primarul.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter