Sport

Hope, echipa de înot a deficienţilor de vedere, premiată de autorități

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/11/02-inotatori.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Echipa clujeană Hope a Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca care a participat  în perioada 29 august – 9 septembrie 2012 la Jocurile Paralimpice de la Londra, Marea Britanie va fi premiată de Consiliul Judeţean Cluj. </strong>

Echipa din Cluj nu a reuşit să intre în finală, dar cu toate acestea au reuşit performanţa să fie prima echipă de înot pentru persoane cu deficienţe de vedere care reprezintă România la Jocurile Paralimpice. Totodată, inclusiv ca urmare a performanţei calificării celor doi înotători clujeni la jocurile paralimpice, România a avut la această ediţie cea mai numeroasă echipă de până acum.

Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că urmează ca „în prima şedinţă de consiliu judeţean să propun premierea acestor copii care reprezintă mai mult decât onorabil judeţul nostru în competiţiile sportive în care sunt angrenaţi”.


Lotul paralimpic al României a fost format din 5 sportivi, printre care s-au aflat şi doi elevi ai Liceului pentru Deficienţi de Vedere din Cluj – Napoca, respectiv fraţii Naomi şi Samuel Ciorap. Potrivit Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Cluj, în subordinea căruia se află Liceul pentru Deficienţi de Vedere, datorită unor probleme medicale, sportivul Samuel Ciorap nu a mai putut face deplasarea la Londra, în final intrând în competiţia paralimpică doar sora sa în vârstă de 16 ani. În cadrul acestei competiţii, eleva clujeancă a participat la trei probe, respectiv 50 de metri şi 100 de metri craul şi 100 de metri brass, ea fiind una din cele mai tinere sportive din competiţie. În pofida faptului că Naomi Ciorap nu a reuşit să se califice în finală, prestaţia acesteia a fost apreciată de specialişti ca fiind una excepţională, fapt care, alături de rezultatele obţinute până acum, îi oferă tinerei sportive un viitor promiţător atât în plan personal cât şi pentru întreg sportul paralimpic românesc.

Pe parcursul ultimilor ani, echipa de înotători ai Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj a mai participat la o serie de concursuri de înot similare, obţinând performanţe absolut remarcabile. Astfel, începând din anul 2009 şi până în acest moment, tinerii sportivi clujeni au reuşit să obţină aproximativ 125 de medalii în cadrul competiţiilor sportive la care au participat în ţări precum Ungaria, Cehia, Turcia, Slovacia, Germania, Italia, Ţara Galilor şi Marea Britanie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter