Sport

Prima victorie a României pe Arena Naţională?

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/11/romania ds 09.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />România va întâlni Andorra în această seară, pe Arena Naţională, în cel de-al doilea meci din preliminariile pentru CM 2014.

 


Echipa naţională a României întâlneşte, în această seară, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, selecţionata Andorrei, în cea de-a doua partidă din cadrul campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2014, din Brazilia.

„Tricolorii” au început excelent preliminariile pentru CM 2014, cu o victorie la Tallinn în faţa reprezentativei Estoniei, scor 2-0 (0-0 la pauză). În această seară, reprezentativa României va evolua pentru a patra oară pe Arena Naţională, de această dată în faţa Andorrei, în cel de-al doilea meci din grupa D de calificare la CM 214.


Meciul nr. 4 al României pe Arena Naţională

„Tricolorii” speră să bifeze prima victorie pe cea mai modernă arenă din ţară. În primele trei partide disputate aici, naţionala României a remizat de fiecare dată: 0-0 cu Franţa, în meciul inaugural al stadionului (septembrie 2011, preliminariile Euro 2012), 2-2 cu Belarus (octombrie 2011, în preliminariile pentru Euro 2012) şi 1-1 cu Uruguay (februarie 2012, într-un meci amical).


Cel puţin teoretic, meciul din această seară ar trebui să fie unul mult mai uşor decât precedentele partide disputate pe Arena Naţională. Andorra nu a arătat prea multe în meciul de debut din actualele preliminarii, fiind înfrântă acasă de formaţia Ungariei, scor 0-5 (0-2 la pauză).

Totuşi, selecţionerul României este circumspect înaintea partidei de deseară: „Cu o echipă care se apără uneori în afara cadrului legal, cum a făcut Andorra în meciul cu Ungaria, poţi să ai probleme. Am văzut acel meci şi chiar dacă s-a terminat 5-0 pentru Ungaria, nu a fost deloc uşor sau simplu. În prima repriză Ungaria nu a avut decât două ocazii de gol.”


Piţurcă apreciază că Andorra poate să nu fie chiar cel mai îndemânos adversar şi că poate pune probleme reprezentativei noastre: „Andorra nu e o echipă chiar aşa cum crede toată lumea. Normal, nici una formidabilă, dar trebuie să fim concentraţi. Un profesionist trebuie să se gândească întotdeauna la ce se poate întâmpla. Aşa că orice echipă valoroasă poate pierde o partidă dacă nu e motivată. Şi au fost multe exemple, îmi aduc aminte acum de Real Madrid, care a pierdut cu o echipă din Liga a III-a.”

Piţurcă: „Îmi doresc cele trei puncte şi nimic mai mult”


Victor Piţurcă a mai adăugat că prioritatea sa numărul 1 este obţinerea victoriei pe Arena Naţională, şi nu obligatoriu spectacolul: „Îmi doresc cele trei puncte şi nimic mai mult. Sper să fie şi spectacol în meciul cu Andorra, dar în principal mă interesează rezultatul. Dacă se va termina 3-0 sau 4-0 au atât mai bine, dacă e 1-0 e acelaşi lucru pentru mine.” De asemenea, selecţionerul a recunoscut că speră la un succes al Estoniei în faţa Turciei, în partida directă de la Istanbul. „Sper ca Estonia să facă o surpriză în Turcia. Ştiu că turcii au un lot valoros. Mi-a spus Apolzan (Dan Apolzan, membru al staffului naţionalei, n.r.), cel care îi urmăreşte, că au 30 de fotbalişti de valoare, aşa că au de unde să aleagă”, a afirmat Piţurcă.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter