Sport

România debutează împotriva Estoniei în preliminariile CM 2014

<p><strong>România debutează în această seară, în compania Estoniei, în cadrul preliminariilor pentru CM 2014. Meciul se va juca la Tallinn, începând cu ora 21:00. </strong></p>

 


Echipa naţională a României va debuta în această seară, începând cu ora 21:00, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, în compania reprezentativei Estoniei, în deplasare, într-un meci contând pentru grupa D de calificare.

România – sub Estonia în clasamentul FIFA


Asta în condiţiile în care reprezentativa României a coborât 6 locuri în clasamentul FIFA pe luna august, conform site-ului oficial al forului fotbalistic mondial. Cu 542 de puncte, „tricolorii” se găsesc acum pe poziţia numărul 57 în lume, în timp ce echipa naţională a Estoniei se găseşte pe locul 55, cu 572 de puncte.

Celelalte adversare ale României din grupa D a preliminariilor CM 2014 ocupă următoarele poziţii în topul FIFA: Olanda – locul 8, cu 1.044 de puncte, Turcia – locul 35, cu 678 de puncte, Ungaria – locul 37, cu 663 de puncte, iar Andorra – locul 199, cu 15 puncte.


Ciprian Marica: „Mergem acolo să câştigăm!”

Referitor la aceste date oficiale, vârful naţionalei României, Ciprian Marica, a declarat într-o conferinţă de presă că este „crunt şi trist” faptul că echipa naţională ocupă această poziţie în clasamentul FIFA. „E crunt şi trist ce spune statistica. Înseamnă că noi trebuie să arătăm pe teren că suntem mai buni. Începem o nouă campanie şi trebuie să debutăm cu dreptul. În aceste două meciuri trebuie să luăm şase puncte”, a spus Marica.


Chiar dacă România ocupă un loc sub Estonia, adversara din partida programată în această seară, jucătorul lui Schalke 04 este convins că „tricolorii” au o echipă mai valoroasă decât cea a estonienilor. „Suntem într-un moment dificil cu naţionala după înfrângerea din Slovenia (partidă amicală pierdută în deplasare, scor 3-4, n.r.), dar cred că e un prilej foarte bun să demonstrăm că suntem o echipă tânără, care poate câştiga în Estonia. Personal, consider că suntem peste Estonia. Nici nu există comparaţie, echipa Estoniei se va apăra şi va încerca să facă antijoc, chiar dacă va evolua acasă. Noi va trebui să atacăm pentru că mergem acolo să câştigăm.”

Niciun jucător convocat de la echipele clujene


Din păcate, niciun jucător de la echipele clujene nu va avea vreun reprezentant în lotul cu care reprezentativa României va disputa primele două meciuri din preliminarii, conform listei anunţate duminică de către selecţionerul „tricolorilor”, Victor Piţurcă. Unul dintre jucătorii susceptibili să fi fost convocaţi, Gabi Mureşan, s-a resemnat la gândul că va fi chemat în viitorul apropiat.

„Cu mine sau fără mine, echipa naţională merge înainte”, a spus mijlocaşul de la CFR Cluj, cu 9 selecţii la activ. „Lipsesc însă nişte fotbalişti valoroşi de la echipa naţională, gen Mutu sau Sînmărtean. Nu ştiu dacă este vreun jucător care să-l poată înlocui pe Sînmărtean. Sincer, nu mă mai surprinde nimic”, a declarat Mureşan pentru gsp.ro.

Meciul dintre Estonia şi România va fi transmis în direct în această seară de TVR 1 şi TVR HD, începând cu ora 21:00. Următoarea partidă pe care reprezentativa României o va disputa va fi în compania Andorrei, pe Arena Naţională din Bucureşti, pe 11 septembrie.

abonare newsletter