Sport

Fără chirie pentru meciurile de pe Cluj Arena!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/07/03-stadion cluj arena _sc_01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Temporar, echipele de fotbal din Cluj ar putea să nu plătească chirie pentru meciurile jucate pe Cluj Arena contând în competiţiile interne. </strong></p>

 


Consilierii judeţeni PDL propun ca, temporar, echipele de fotbal din Cluj să nu plătească chirie pentru meciurile jucate pe Cluj Arena în competiţiile interne. O altă măsură propusă de consilierii PDL este scutirea de la plata impozitului anual pe clădire a societăţii care administrează Cluj Arena. Conducerea Consiliului Judeţean consideră măsura inutilă, fiind vorba tot de bani publici.

Situaţia dificilă în care se află U Cluj în ultima perioadă i-a determinat pe consilierii judeţeni PDL să vină cu câteva soluţii concrete, după cum spun ei, pentru echipă. Consilierul Călin Tuluc împreună cu ceilalţi colegi din grupul PDL propun realizarea unui proiect de hotărâre prin care să fie mandatat executivul Consiliului Judeţean şi managementul Cluj Arena să negocieze un act adiţional pentru modificarea cuantumului chiriei pe care o plăteşte U Cluj pentru meciurile jucate pe stadionul Cluj Arena. Astfel, valoarea chiriei ar urma să fie stabilită la zero lei, pe o perioadă determinată. „Aceasta ar fi o soluţie temporară, până anul viitor, la terminarea sezonului competiţional. Desigur, stabilirea chiriei la zero lei va fi condiţionată de anumite aspecte”, a afirmat Călin Tuluc.


Printre condiţiile enumerate de el se numără obligativitatea ca datoriile acumulate de clubul U Cluj să fie plătite la zi, eşalonat, chiria să fie zero lei pentru toate echipele de fotbal din Cluj, dar numai în competiţiile interne şi pe o perioadă determinată. De asemenea, utilităţile pentru organizarea meciurilor să fie plătite de club.

Potrivit consilierului PDL, Călin Tuluc, chiria pentru un meci pe Cluj Arena a fost stabilită la 9.000 de euro.


Conducerea Consiliului Judeţean: consilierii PDL au votat contractul

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu afirmă că propunerea consilierilor PDL este o temă care trebuie discutată, însă a ţinut să sublinieze că cei care au votat în majoritate contractul pentru Cluj Arena au fost chiar consilierii PDL, cei care acum propun scutirea temporară a echipelor de la plata impozitului.


Consilierii vor zero lei şi pentru impozitul Cluj Arena

Consilierul Alexandru Coroian afirmă că va propune conducerii Consiliului Judeţean să se implice în organizarea mai multor evenimente pe Cluj Arena care să aducă venituri societăţii administratoare, menţionând că anul acesta a fost doar un singur concert, Roxette.


Coroian propune şi scutirea de la plata impozitului pe clădire a societăţii Cluj Arena pe motiv că este o sumă foarte mare şi reprezintă o treime din veniturile societăţii pe un an, iar impozitul care intră în bugetul Consiliului Local ar urma să fie plătit din bugetul Consiliului Judeţean. „O soluţie pentru a evita introducerea societăţii într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar este ca din bugetul pe 2013 să mutăm impozitul în sarcina Consiliului Judeţean”, a precizat Coroian.

Horea Uioreanu consideră că nu s-ar schimba foarte mult situaţie deoarece „este vorba tot de bani publici. E aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie”.

Valoarea impozitului pe un an pentru Cluj Arena este de 1 milion lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter