Sport

Cu ochii spre grupele Ligii!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/31/06 31 cfr basel sursa foto - www.cfr1907.ro.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Campionii României, CFR Cluj, s-au calificat în grupele Ligii Campionilor după ce au învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0, pe elveţienii de la FC Basel. </strong></p>

CFR Cluj a surclasat-o încă o dată pe FC Basel în play-offul preliminariilor celei mai importante competiţii fotbalistice intercluburi. Miercuri seară, campioana en titre a învins acasă formaţia elveţiană cu 1-0, după ce câştigase şi în tur cu scorul de 2-1.


Meciul începuse bine pentru gazde, prima ocazie a CFR-ului venind încă din minutul 6: Sommer a fost întins la maximum de o torpilă a lui Mureşan la vinclu. Atacurile elveţienilor au fost timide în debutul partidei, iar CFR a profitat din plin. Pe un contraatac iniţiat de Bastos, Diogo Valente a scăpat pe partea stângă şi a centrat spre Kapetanos, care a înscris cu capul din 7 metri (minutul 20). În minutul 42, portarul Felgueiras a intrat imprundent la Streller în partea dreaptă a careului, aproape de linia de fund a terenului. Arbitrul a dictat fără să clipească penalti pentru oaspeţi, dar Alexander Frei a trimis balonul mult peste poartă de la punctul cu var.

Din păcate pentru „feroviari”, în minutul 49, Bakary Sare s-a accidentat şi a fost transportat imediat la spital. Conform primului diagnostic pus la stadion, mijlocaşul CFR-ului a suferit o fractură cu deplasare de peroneu, iar predicţiile cele mai optimiste arată o perioadă de indisponibilitate de două luni.


CFR Cluj va evolua pentru a treia oară în grupele Ligii Campionilor, dar este pentru prima oară când se califică din play-off. Până acum, echipa clujeană a obţinut 8 în grupele Champions League, câte 4 la fiecare dintre cele două participări. În 2008, a jucat cu Chelsea, AS Roma şi Bordeaux, iar în 2010, cu Bayern, AS Roma şi FC Basel. Prima serie de meciuri din grupe pentru sezonul 2012-2013 este stabilită pentru 18/19 septembrie.

Heiko Vogel, FC Basel: „Diferenţa a fost făcută de iscusinţa adversarului”


Heiko Vogel, antrenorul lui FC Basel, a comentat deznodământul manşei duble dintre CFR Cluj şi FC Basel la conferinţa de presă dedicată meciului de miercuri seară. „Dezamăgirea este mare când ai în total 140 % posesie, înseamnă că diferenţa a fost făcută de iscusinţa adversarului, iscusinţă pe care noi nu am avut-o. Într-adevăr, penalty-ul a fost un moment cât se poate de nimerit, un  moment fantastic, dacă ar fi fost transformat. (...) De asemenea, dacă am fi marcat un gol repede în repriza a doua ar fi sporir presiunea asupra adversarului, iar noi ne-am fi forţat norocul şi destinul.  Nu am reuşit să fim mai buni decât adversarul, nu am găsit soluţii să îl învingem”, a spus tehnicianul elveţienilor.

Kapetanos, CFR Cluj: „Mergem în grupe să dăm totul!”


Pantelis Kapetanos (CFR Cluj) a comentat la Dolce Sport victoria în faţa lui FC Basel. „Pentru mine, Champions League înseamnă elita fotbalului. Cu toţii ne doream să ajungem acolo. Acum mergem în grupe să jucam fără presiune, fără nimic. (...) Mergem în grupe să dam totul, indiferent de adversar. Dacă joci în Champions League nu poţi să nu joci la capacitate maximă”, a punctat autorul golului victoriei.

Ioan Andone, antrenorul CFR-ului, pare a avea alte planuri serioase vizavi de participarea în Ligia Campionilor: „Eu personal, îmi doresc să facem mai multe puncte decât Urziceniul. Ar fi extraordinar.” Pentru a întrece performanţa Unirii Urziceni, CFR trebuie să adune minim 8 puncte în grupe. Anul trecut, România a fost reprezentată de Oţelul Galaţi în grupele principalei competiţii de cluburi din Europa, formaţia gălăţeană nereuşind să obţină niciun punct.


Grupă „de foc“ pentru CFR

După tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor CFR Cluj a nimerit în grupa H alături de vicecampioana Angliei, Manchester United (întrecută de rivala sa Manchester City doar la golaveraj), campioana turciei Galatasaray Istambul și Sporting Braga, ocupanta locului 3 în campionatul Portugaliei.

 

CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Rada, Camora - Sare (Godemeche '51), Mureşan - Sougou, Bastos, Diogo Valente (Nicoară '73) - Kapetanos (Rui Pedro '82).

FC Basel: Sommer - Steinhofer, Sauro, Dragovici, Park Joo Ho (Schar '84) - F. Frei, Diaz (Andrist '69), Cabral, D. Degen (Zoua '46) - A. Frei, Streller.

Cartonaşe galbene: Felgueiras '42, Diogo Valente '45, Nicoară '90+2 / Diaz '36, Cabral '75, Andrist '79, Steinhofer '90.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Italia. La centru a fost Gianluca Rocchi (centru), secundat de Elenito Di Liberatore şi Lorenzo Manganelli. Riccardo Di Fiore a fost rezervă, iar ca asistenţi suplimentari au fost desemnaţi Mauro Bergonzi şi Andrea De Marco.

Grupele Ligii Campionilor sunt:

Grupa A

Porto

Dynamo Kiev

PSG

Dynamo Zagreb

Grupa B

Arsenal

Schalke

Olympiacos

Montpellier

Grupa C

AC Milan

Zenit

Anderlecht

Malaga

Grupa D

Real Madrid

Manchester City

Ajax

Dortmund

Grupa E

Chelsea

Sahtior

Juventus

Nordsjaelland

Grupa F

Bayern Munchen

Valencia

Lille

Bate Borisov

Grupa G

Barcelona

Benfica

Spartak Moscova

Celtic

Grupa H

Manchester United

Sporting Braga

Galatasaray

CFR Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter