Sport

Meci de infarct în Giuleşti!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/27/08-cfr- rapid _sc_09.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj a pierdut pe terenul celor de la Rapid Bucureşti, scor 2-3, după ce pauza îi găsea pe „feroviari” în superioritate numerică, cu avantaj 2-0 pe tabela de marcaj.</strong>

 

Prima repriză începuse perfect pentru clujeni. Scăpat singur, Ronny a deschis scorul în minutul 14 după ce l-a învins pe pe Pecanha cu un şut la colţul lung. Avantajul „feroviarilor” a fost majorat 5 minute mai târziu: Nicoară a servit excelent dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă, iar căpitanul Vasile Maftei a înscris din alunecare, din 4 metri. Odată cu eliminarea lui Oros (min. 28) pentru cumul de cartonaşe galbene, victoria  campioanei României părea o simplă formalitate.


Repriză secundă excelentă a Rapidului

Repriza a doua urma să răstoarne orice calcule simpliste. În timp ce un întreg stadion cerea demisia lui Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Rapidului făcea 2 mutări ce s-au dovedit a fi ulterior inspirate. Încă de la începutul actului secund, pe teren au intrat Surdu şi Grigore. Primul gol care avea să anunţe revenirea echipei gazdă a venit în minutul 49: Glauber i-a pasat lui Ilijoski, care a înscris inspirat din întoarcere, de la 6 metri.


În minutul 60 al partidei, centralul Alexandru Tudor a dictat penalty pentru Rapid, după ce Surdu a plonjat peste Felgueiras, iar Grigore a transformat cu sânge rece de la punctul cu var. Acelaşi Grigore avea să reuşească prima dublă din carieră peste doar 9 minute, înscriind din 4 metri lateral dreapta, după ce Felgueiras respinsese greşit şutul lui Surdu.

Emoţii înainte de returul cu Basel


Eroul giuleştenilor, Grigore, a vorbit în direct la Digi Sport imediat după meci: „A fost foarte dificil, probabil că nimeni nu ne mai dădea nicio şansă, dar mi-am amintit de un meci în Ştefan cel Mare, când la 2-0 eram în cabină bucuroşi, ferm convinşi că am câştigat, iar lucrurile s-au întors cu 180 de grade la pauză.”

Ioan Andone totuşi nu părea foarte afectat de înfrângerea în faţa Rapidului. Acesta era mai degrabă îngrijorat de accidentările lui Ronny şi Vass, despre care a spus că vor lipsi destul de mult timp. Întrebat în direct la Digi Sport dacă e supărat pe elevii săi, Andone a răspuns: „Nu pot să mă supăr pe jucători. Mă gândesc la meciul viitor. La meciul cu Basel, e cel mai important al anului.”


CFR Cluj se pregăteşte de returul cu F.C. Basel de miercuri, pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor. În meciul tur, campioana României a învins formaţia elveţiană cu 2-1.

Rapid: Pecanha - Roman, Oros, Glauber, Bozovici - Şt. Grigorie (Surdu '59), Pavlovici, Teixeira, Goga (Milisavljevici '46) - Herea (N. Grigore '46), Ilijoski Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.


CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto (Panin '73), Diogo, Maftei, Piccolo, Sepsi - Hora (Sougou '54), Vass, Godemeche, Nicoară - Ronny (Pedro '29). Antrenor: Ioan Andone.

Cartonaşe galbene: Oros '18, '29, Herea '45+2, Grigore '75 / Hora '23, Felgueiras '61, Pedro '81

Cartonaş roşu: Oros '29

Meciul a fost arbitrat de o brigadă compusă din Alexandru Tudor (la centru), Cristian Nica şi Aurel Oniţa (asistenţi). Rezervă a fost Florin Miron.

La meci au asistat aproximativ 8.500 de spectatori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter