Sport

Andone e circumspect: „Nu suntem calificați“

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/23/08 cfr andone.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Deși CFR Cluj a câștigat cu 2-1 meciul din deplasare cu FC Basel, Ioan Andone spune că elevii săi trebuie să fie foarte concentrați și în meciul retur.</strong>

Campioana României și-a mărit considerabil șansele de a ajunge în grupele Ligii Campionilor, după ce a câștigat prima manșă a play-off-ului cu FC Basel.

„Feroviarii“ s-au impus în Elveția după ce au făcut o repriză secundă foarte bună. Cei de la Basel au condus la pauză cu 1-0, după ce Streller a marcat un gol superb, printr-un șut puternic din interiorul careului de 16 m. Campionii Țării Cantoanelor au condus ostilitățile și în prima parte a celui de al doilea mitan, însă clujenii au avut șansă și au reușit să egaleze. Sougou a fost servit excelent de Bastos, a sprintat spre poarta elvețienilor și a înscris printr-un șut puternic, foarte bine plasat, în minutul 69. Câteva minute mai târziu, același Sougou a fost deschis pe partea dreaptă de Gabi Mureșan și a înscris din nou, printr-un șut bombă, la colțul scurt, fără șanse pentru Sommer, portarul de la Basel.


Victoria l-a făcut fericit pe Ioan Andone, antrenorul campionilor, însă acesta spune că elevii săi trebuie să rămână concentrați, pentru că nu au obținut încă accederea în grupele Ligii Campionilor. „A fost un meci bun, când înscrii două goluri înseamnă mult, nu suntem calificaţi, trebuie să rămânem concentraţi, în fotbal totul se poate dărâma în câteva secunde. Am avut şi noroc, ei au avut ocazii bune, s-a respectat ce le-am spus, s-au făcut şi greşeli, am avut şansă. Ei au jucători buni de tot, domină fotbalul elveţian de ani de zile. Victoria nu înseamnă nimic dacă nu câştigăm la Cluj. Acasă o să încercăm să mergem ei peste ei, să le dăm goluri. M-a impresionat egipteanul Salah, probabil va ajunge mare jucător. Le doresc succes şi celorlalte trei echipe angrenate în cupele europene, ar fi foarte bine să avem patru formaţii în grupe“, a afirmat Andone la DolceSport.

CFR a dominat și statistic întâlnirea de pe St. Jakob Park. Clujenii au avut 17 șuturi spre poartă, dintre care 7 au nimerit cadrul, față de doar 12 (7), ale gazdelor, au avut cinci cornere, cu unul mai mult decât Basel și au primit patru cartonașe galbene, cu unul mai puțin decât adversarii. Elvețienii au fost superiori doar la posesie, 66% - 34%.


Vogel: „Greșelile ne-au costat“

Antrenorul FC Basel, Heiko Vogel, a declarat că, deşi echipa sa a făcut un meci bun, a comis câteva greşeli care au costat-o, iar CFR Cluj a fost mai eficientă şi a câştigat meciul din prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor, scor 2-1.


„Am arătat multă dorinţă, dar nu am fost răsplătiţi. Am alergat mult timp după un rezultat pozitiv, dar nu am reuşit, echipa mai eficientă a câştigat. În fotbal erorile se plătesc, iar noi am comis câteva care ne-au costat. Am făcut un meci bun şi am obţinut un rezultat prost. Nu trebuie să ne descurajăm, mai este un meci“, a spus Vogel, citat de cotidianul elveţian Basler Zeitung.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter