Sport

Sougou duce pe CFR aproape de Liga Campionilor!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/23/sougou cfr.jpg" border="0" align="right" />CFR Cluj, campioana României, a învins cu 2-1 pe FC Basel, în deplasare, în meciul tur al play-off-ului pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.</strong></p>

“Feroviarii” au fost conduşi la pauză, după ce elveţienii au reuşit să deschidă scorul în finalul primei reprize prin Streller, care a şutat puternic din interiorul careului de 16 m, fără şansă pentru Felgueiras. Gazdele au dominat şi prima parte a reprizei secunde, însă clujenii au lovit pe contraatac. Bastos l-a servit excelent pe Sougou în adâncime, iar senegalezul a înscris plasat pe sub Sommer, în minutul 66. Peste doar patru minute, acelaşi Sougou i-a adus pe campionii României în avantaj, reuşind un gol superb, cu un şut la vinclu pe colţul scurt, după ce a primit o pasă de la Gabi Mureşan.

 


"E o victorie foarte mare, avem 2-1 după 90 de minute. Dacă jucăm la Cluj la fel ca aici, suntem calificați în grupele Champions League. Am intrat reținuți, a existat frica de a nu primi gol. La pauză am discutat între noi, ne-am încurajat și ne-a ieșit jocul. Repriza a doua a fost reușită de întreaga formație", a declarat după meci Ricardo Cadu, căpitanul celor de la CFR.
Meciul retur va avea loc miercuri, 29 august, pe stadionul din Gruia. Pentru a fi siguri de calificarea în grupe, clujenii trebuie să nu primească mai mult de un gol.

Caseta tehnică

FC Basel: Sommer - Steinhöfer, Sauro (Kovac '86), Dragovic, Park -  Cabral, Diaz - D. Degen (F. Frei '72), Salah, Stocker (A. Frei '79) - Streller.
CFR Cluj: Felgueiras - Pinto, Cadu, Rada, Camora -  Rui Pedro (Nicoară '72), Godemeche (Mureşan '67), Sare, Bastos - Sougou - Kapetanos (Ronny '50).
Cartonaşe galbene: Stocker '46, Degen '52, Dragovic '78, Steinhöfer 90+4, Frei '90+4 / Kapetanos '45, Felgueiras '52, Bastos '55, Sare '90+4.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Suedia, cu Jonas Eriksson la centru, ajutat de Mathias Klasenius şi Daniel Wärnmark. Rezervă a fost Stefan Wittberg. Asistenţi suplimentari au fost Martin Strömbergsson şi Tobias Mattsson.


foto: www.bazonline.ch

abonare newsletter