Sport

Dacă nu a mers Dinamo în Champions League, a venit Liga Campionilor la Dinamo

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/13/20120811-214751.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; float: right;" />Dinamoviștii s-au descurcat onorabil sâmbătă seara în amicalul cu „Extratereștrii” de la FC Barcelona. </strong></p>

 


 

Cei aproximativ 40.000 de spectatori prezenți sâmbătă seara pe Național Arena s-au putut bucura de un regal fotbalistic oferit de echipa catalană, care au aliniat întreg lotul disponibil împotriva „câinilor roșii”.


Atmosfera a fost foarte relaxată în tribune, fiind aplaudați atât jucătorii de la Barca cât și cei de la Dinamo la prezentarea acestora și la fazele mai importante, cu un plus de ovații pentru Leo Messi și Ionel „Danciu-gol” Dănciulescu.

Dinamoviștii au început meciul destul de timid, reușind să păstreze tabela imaculată doar pentru 4 minute. La golul Barcelonei spectatorii au explodat bucuroși că au avut ocazia să-l vadă pe Messi înscriind pe Național Arena. Jocul a fost, după cum era de așteptat, acaparat de spanioli, ceea ce a dus la strigăte mucalite pentru îndurare din partea suporterilor echipei gazdă: „Mai dați-le, mă, și lor (dinamoviștilor –n.r.) mingea!”, s-a auzit din tribune.


În ciuda multiplelor ocazii ale tripletei de atac Alexis – Messi – Pedro, prima repriză s-a încheiat cu scorul de 1-0, dinamoviștii având un sigur moment mai important, în momentul 23, când Țucudean a șutat timid spre poarta lui Valdez.

Au intrat și Iniesta și Mascherano


Dinamoviștii au prins mai mult curaj după pauză, având chiar și câteva ocazii mai importante: în minutul 63 și 69 când Axente, respectiv Rus au șutat spre poartă, faze apreciate cu aplauze și urale de fanii dinamoviști. „Dinamo a jucat mai bine în cea de a doua repriză, probabil că au vazut și ei că cei de la Barcelona nu sunt decât oameni. (...) Am văzut Barcelona jucând și mai bine. A fost frumos, o atmosferă foarte civilizată, care ne face cinste”, a declarat și Gică Popescu (căpitan al Barçei la mijlocul anilor ’90) după finalul amicalului.

Catalanii au schimbat jumătate de echipă la pauză, printre alții intrând în teren Iniesta în locul lui Fabregas și Mascherano în locul lui Pique, iar mai târziu câțiva jucători de la echipa a doua. La fel ca în prima repriză însă, numărul ocaziilor a fost mare, doar încercările spectaculoase dar ineficiente de finalizare menținând scorul.


Au fost ovații la intrarea lui David Villa în minutul 73, dar și mai multe la cea a lui Ionel Dănciulescu (’77), care însă nu a prins ocazia de a-l înfrunta pe Messi, acesta părăsind terenul în același minut. Tiki-taka nu a mai dat roade până la final, când Balaj a prelungit meciul pentru a-i da ocazia lui Ibrahim Affelay să înscrie cu un lob superb, după o pasă „peste fundași” venită de la Mascherano.

David Villa a revenit după 8 luni

În minutul 73 al meciului, David Villa a reintrat pe teren dupa opt luni de absență, în urma fracturii de tibie de la Campionatul Mondial al Cluburilor din decembrie 2011. Acesta a declarat: „Scopul meu nu e să redevin jucătorul care am fost odată, ci, după  atâtea luni de recuperare, să mă întorc ca un jucător mai bun.”

Tot în partida cu Dinamo a revenit și Andreu Fontas, accidentat din ianuarie, iar Carles Puyol a trebuit să-și încurajeze colegii de pe bancă, urmare a unei leziuni musculare.

 

 

 

 

 

 

Pe „câmpul de cartofi”, extratereștrii au avut doar două picioare

Fiindcă a plouat cu câteva ore înainte, stadionul a rămas acoperit și în timpul meciului. Gazonul, însă, a pus probleme jucătorilor, portarul catalanilor, Valdez, fiind nevoit să joace o „tropotită” în careul propriu pentru a pune la loc niște glii desțelenite de crampoanele jucătorilor de câmp. Presa spaniolă, în special El Mundo Deportivo și Sport, a avertizat înaintea partidei că terenul prezintă probleme, că porțiunile aride sunt vopsite verde și că starea generală a acestuia e cea a unei „plantații de cartofi”.

 

 

 

 

 

Dinamo București – FC Barcelona 0:2

Dinamo: Bălgrădean - Nica (’86 Galchev), D. Grigore (’85 Scutaru), Koulibaly (’61 Luchin), Pulhac (’64 Muşat) - C. Matei (’67 L. Rus), Curtean (’57 Axente), C. Munteanu, Boubacar, Alexe (’46 Issa Ba) - Ţucudean (’77 Dănciulescu); antrenor: Dario Bonetti

Barcelona: Valdes - Dani Alves (’46 Montoya), Pique (’46 Mascherano), M. Bartra (’63 Fontas), Jordi Alba (’46 Adriano) - Xavi (’63 Ilie), Busquets (’46 Sergi Roberto, 73’ Villa), Fabregas (’46 Iniesta) - Pedro (’63 Tello), Messi (’77 Rafinha), A. Sanchez (’46 Affelay); antrenor: Tito Vilanova

Marcatori: Messi (’4), Affelay (’90+3)

Arbitri: Cristi Balaj - Zoltan Szekely, Iulian Radu - Cristina Bujor

Stadion: „Naţional Arena”, Bucureşti, spectatori: 40.000

abonare newsletter