Sport

Organizatorul meciului cu Barcelona, nemulţumit de comentariile celor din fotbal

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/13/20120811-220424.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Adrian Thiess, CEO al Thiess Holding, unul dintre organizatorii meciului Dinamo - FC Barcelona, a declarat, pentru Mediafax, că nu va mai aduce în România alte echipe de top, fiind nemulţumit de declaraţiile venite din lumea fotbalului care au dus la scăderea credibilităţii partidei de sâmbătă.</strong>

Totodată, Adrian Thiess s-a arătat deranjat de faptul că Guvernul a ales să sponsorizeze concertul artistei Lady Gaga în România. "Era o publicitate enormă pentru România, meciul a fost difuzat pe multe televiziuni din străinătate, vizibilitatea era infinit mai mare decât cei 5.000 de oameni de la Lady Gaga", a susţinut omul de afaceri Thiess.

Declaraţiile oamenilor din fotbal privind meciul de sâmbătă l-au iritat pe Thiess.


„Păi, până în ziua meciului, când Barcelona aterizase la Bucureşti, au existat voci care se întrebau dacă e Messi sau nu. Nu, nu e Messi, am adus o sosie de-a lui... Am vorbit cu Mihai Craiu, partenerul meu, după ce am dat un interviu la o televiziune ungară, că nu ar fi rău să ducem Barcelona la Budapesta. Ne-a întrebat reporterul dacă nu vrem să ducem Barca şi la Budapesta, şi am zis că de ce nu? Până se schimbă lucrurile în fotbalul românesc vom organiza meciuri de acest nivel la Budapesta”, a afirmat Thiess.

Omul de afaceri a criticat atitudinea unor persoane din fotbal, fără a dori să pronunţe nume: „Au fost o grămadă de «ţuţări», cum se spune în Ardeal, care stăteau tolăniţi pe fotolii în timpul meciului şi beau şampanie şi care erau neîncrezători înainte de a ajunge Barcelona la Bucureşti. Să spui despre un meci că este o panaramă de meci şi apoi să bei şampanie la loje nu mi se pare firesc”.


În pofida faptului că organizarea partidei a avut de suferit la nivelul credibilităţii, Thiess a precizat că nu a întâmpinat dificultăţi în negocierile cu sponsorii: „Au fost destule declaraţii care au dus la probleme la nivelul credibilităţii, că meciul nu se joacă, că Messi nu vine la Bucureşti, că nu a fost nici în Germania şi aşa mai departe. Şi ăştia erau oameni care aveau legătură cu sportul, ca să fim bine înţeleşi, nu erau din alte domenii. Şi noi trebuia să venim să contrazicem toate aceste bazaconii. Dar cu toate astea nu ne-au creat probleme cu sponsorii. Era o reţetă financiară clară, toţi sponsorii făceau parte dintr-un portofoliu de clienţi şi colaborasem şi în alte rânduri. Nu am făcut încă un calcul referitor la partea financiară”.

Adrian Thiess s-a arătat deranjat însă de faptul că Guvernul a ales să sponsorizeze concertul artistei Lady Gaga în România. (din 16 august-n.r.). „Am vorbit cu ministrul Dezvoltării la meci şi l-am întrebat: «Cum să puneţi logoul României, celebra frunză, pe afişele concertului cu Lady Gaga, pentru un milion de euro, şi noi aducem Barcelona la Bucureşti şi totul trece neobservat?» Era o publicitate enormă pentru România, meciul a fost difuzat pe multe televiziuni din străinătate, vizibilitatea era infinit mai mare decât cei 5.000 de oameni de la Lady Gaga. Dar asta a fost alegerea Guvernului care a preferat-o pe Lady Gaga. Am un gust amar faţă de tot ce s-a întâmplat”, a declarat sursa citată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter