Sport

CFR nu a avut probleme cu FC Vaslui!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/06/cfr vaslui.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Campionii României au câștigat cu 3-0 derby-ul cu vicecampionii de la FC Vaslui. „Feroviarii“ au dat dovadă de prospețime în meciul cu echipa lui Porumboiu și au reușit să se impună fără mari probleme. </strong>

Elevii lui Andone au intrat mai repede în meci, dominându-și adversarul încă din primele minute. Kapetanos a avut prima ocazie, dar „foarfeca“ sa a trecut puțin pe lângă poarta lui Dani Coman. În minutul 15, Antal l-a faultat în careu pe Camora, iar arbitrul Alexandru Tudor a arătat punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranță de Cadu. În repriza a doua, după o dominare sterilă a vasluienilor, clujenii și-au majorat avantajul prin Bastos în minutul 69. Apărarea moldovenilor a fost prinsă pe picior greșit la o centrare în careu de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Bastos, care a înscris cu capul, nederanjat de nimeni. Pe final, brazilianul a mai punctat o dată. Deac a avansat pe partea dreaptă a atacului clujean, a centrat în careu, de unde Bastos a șutat puternic sub transversala şi Bastos, venit din spate, a înscris cu un şut puternic sub transversală, fără șanse pentru Coman.

Andone: „Jocul a fost echilibrat“

Deși echipa sa a obținut o victorie clară în meciul cu FC Vaslui, Ioan Andone, antrenorul CFR-ului, a declarat că partida a fost destul de echilibrată, dar elevii săi nu au ratat la fel de multe ca în celelalte meciuri jucate în acest început de sezon. „Jocul a fost destul de echilibrat. Ei au făcut un meci excepţional la Fener. N-ai ce să comentezi la 3-0. Ne-am creat la fel de multe ocazii ca de obicei, dar nu am mai ratat atât. Din păcate, l-am pierdut pe Deac. Aşa am gândit jocul, să-l blocăm pe Sânmărtean, un jucător excepţional, de echipa naţională“, a spus tehnicianul din Gruia. Andone a făcut referire la accidentarea lui Deac din finalul meciului. Fotbalistul clujean este suspect de ruptură a ligamentului colateral intern și va face analize RMN.
De cealaltă parte, Marius Șumudică, antrenorul vasluienilor, a sugerat subtil că arbitrul Alexandru Tudor ar fi acordat cu ușurință penalty-ul din care CFR a deschis scorul, dar a recunoscut superioritatea „feroviarilor“. „Au fost mai proaspeţi şi mai puternici. Pe noi ne-a stors meciul cu Fener, încărcătura psihică. Am crezut că putem să-i recuperăm până la ora jocului, din păcate n-am reuşit. Avem un program infernal, n-am văzut în viaţa mea un program aşa greu. Domnului Tudor i-a ieşit foarte bine în minutul 15, apoi n-a fost nevoie să mai intervină. Am fost şi eu fotbalist şi simţi cum e când arbitrul dă toate deciziile la limită în favoarea adversarului“, a declarat antrenorul vicecampionilor.

Mureșan: „Jucătorii au fost motivați“


Iuliu Mureșan, președintele clujenilor, a declarat la final că echipa sa a fost foarte motivată să învingă, datorită declarațiilor făcute de Adrina Porumboiu, finațatorul vasluienilor, la adresa CFR-ului. „E greu să baţi pe Vaslui cu 3-0, pentru că e o echipă foarte bună. Noi cu ei suntem cele mai bune echiupe din campionat. Am intrat foarte motivaţi, pentru că jucătorii au acumulat frustrări împotriva domnului Porumboiu, care ne-a bombardat timp de un an cu declaraţii jignitoare. Şi noi am folosit declaraţiile dânsului, le-am reamintit jucătorilor înainte de meci. Acum cred că nu mai are ce să spună, i-am bătut clar. Andone a pregătit foarte bine acest meci, am stat mai bine fizic decât ei“, a spus oficialul „feroviar“.

Foto: Cristian SOCACIU

Ultimele Stiri
abonare newsletter