Sport

Prima victorie pentru Universitatea

<p><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/30/07 fotbal u cluj bistrita _sc_28.jpg" border="0" align="right" />“Şepcile roşii” au câştigat primul meci jucat pe Cluj Arena în sezonul 2012-13. “U” a trecut cu 1-0 de Gloria Bistriţa. </strong></p>

 

Universitatea Cluj şi-a revenit după înfrângerea la scor  de tenis suferită în faţa Pandurilor, şi a câştigat meciul cu Gloria Bistriţa.
Cu un antrenor nou, Cristi Dulca, şi un portar nou între buturi, Dragoş Balauru, “U” Cluj a reuşit să câştige cele trei puncte din meciul cu Gloria Bistriţa, după un meci în care însă  jocul “studenţilor” a suferit mult, mai ales în prima repriză. Oaspeţii au avut prima mare ocazie, când şutul lui Predescu din lovitură liberă a lovit bara, în minutul 3. Clujenii au nimerit şi ei bara, prin Viorel  Dinu, care a reluat cu capul o centrare a lui Krumov, în minutul 15. Unicul gol al partidei a fost înscris de Szilagyi în minutul 81. Pătraşcu a executat o lovitură de colţ, mingea ajunge la Szilagyi care a reluat cu o lovitură de cap în poarta lui Bota.Cristi Dulca a fost foarte fericit la finalul partidei şi a declarat că îi mulţumuşte lui Claudiu Niculescu pentru munca depusă în cantonamentul de vară: “Vreau să îi felicit pe băieţi pentru munca lor. Ne-au interesat cele trei puncte, dar meritul nu este în totalitate al meu. Vreau să îi mulţumesc şi lui Claudiu pentru munca depusă în cantonament. Avem mult de muncă. Jucătorii trebuie să aibă altă atitudine, jucăm pe un stadion frumos, pentru spectatori frumoşi. Le mulţumesc suporterilor pentru că au venit la acest meci. Îi dedic aceasta victorie tatălui meu. Sunt fericit că am câştigat", a declarat antrenorul Universităţii.


Galeria clujeană a părăsit stadionul

Suporterii Universităţii au venit în număr mic la meciul cu Gloria Bistriţa. Fanii de la peluză au stat la meci doar până în minutul 19 şi 19 secunde (1919 este anul înfiinţării clubului Universitatea), în semn de protest faţă de îndepărtarea lui Claudiu Niculescu de la conducerea tehnică a echipei. Pe parcursul celor aproape 20 de minute petrecute în stadion, suporterii au scadandat împotriva fostului patron Florian Walter şi a actualilor oficiali Ioan Mărginean şi Ana-Maria Prodan. Crainicul stadionului a anunţat prin staţie prezenţa la meci a lui Horia Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, iar acesta a fost huiduit de suporteri.


Caseta tehnică

Universitatea Cluj: Balauru - Krumov, Szilagyi, Paraskevas, Mendy (Firţulescu '82) - Pătraşcu, V. Gheorghe - Paulinho (Nicola '74), Alex Dos Santos, V. Dinu (Muzac '59) - Drăghici.
Gloria Bistriţa: Bota - Peteleu, Kanon, Năstase (D. Stan ' 74), Cafasso - Anton, Romario, Moraes, Predescu (Curtuiuş '82) - Ayza, Layo (Bratu '64).
Cartonaşe galbene: Szilagyi '48, Muzac '87 / Romario 25, Kanon, '35, Cafasso '45+1.
Partida a fost arbitrată de o brigadă avându-l la centur pe Teodor Crăciunescu, ajutat la cele două linii de Zoltan Szkeley şi Imre Bucsi.

abonare newsletter