Sport

Dinamo a câştigat SuperCupa României

<p><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/16/08 16 supercupa.jpg" border="0" align="right" />CFR nu a reuşit să îşi adjudece a treia SuperCupa din palmares, fiind învinsă de Dinamo după loviturile de departajare.</strong></p>

„Feroviarii” au pierdut la capătul unui meci spectaculos, în care au deschis scorul, au fost egalaţi, au fost conduşi în prelungiri, iar în cele din urmă au egalat prin Kapetanos.

Elevii lui Ioan Andone au dominat prima parte a jocului şi au deschis scorul prin Diogo Valente, care a şutat de la marginea careului de 16 m dinamovist şi l-a învins pe Bălgrădean, în minutul 36. Bonetti a fost inspirit la pauză, când l-a scos pe Marius Niculae şi l-a introdus pe Ţucudean. Dinamoviştii au fost mai periculoşi în repriza secundă şi au reuşit să revină pe tabelă. Ţucudean a fost cel care a marcat pentru “câinii roşii”, cu un şut la colţul scurt. Cele două echipe nu au reuşit să mai marcheze până la finalul celor 90 de minute, iar meciul a intrat în extra-time. Acelaşi Ţucudean i-a adus pe bucureşteni în avantaj, în minutul 101, reuşind să înscrie cu un şut puternic din interiorul careului. “Feroviarii” au ripostat peste numai un minut, când Kapetanos a marcat cu capul, din 6 m, după ce a fost servit excelent de Sougou. După 120 de minute, scorul era egal, 2-2, astfel că s-a ajuns la lovitori de departajare. Acestea au fost executate de următorii jucători: Alexe - a marcat, C. Matei - a marcat, C. Munteanu - a marcat, Ţucudean - a ratat (a apărat Stăncioiu), D. Grigore - a marcat / Kapetanos - a marcat, Sougou - a ratat (a trimis în bara transversală), Hora - a ratat (şut peste poartă), Mureşan - a marcat, astfel că Dinamo a câştigat cu 4-2.

Andone: „Am pierdut singuri!”

Antrenorul celor de la CFR a declarat după înfrângerea cu Dinamo suferită în SuperCupă că elevii săi au greşit după ce au deschis scorul. “A fost un meci pe care l-am pierdut singuri. Conduceam cu 1-0 şi nu aveam voie să-l pierdem, dar meciul nu a avut tempou, nu a avut ritm. Nu aveam voie să facem greşelile pe care le-am făcut la 1-0. La golurile lor au fost două faze identice şi puteau fi parate acele lovituri. Când pierzi la penaltiuri e trist, mai ales că ne doream foarte mult acest trofeu. Ne-am pregătit o lună pentru el. Am folosit patru jucători nou-veniţi, sunt mulţumit de ei, mai ales că unul a şi dat gol, dar mai avem mult de muncă până vom ajunge să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor. Astăzi am rezistat în zece oameni, am şi înscris, parcă am fost mai bine organizaţi după eliminare”, a spus Andone


Caseta tehnică

CFR Cluj: Stăncioiu - Ivo Pinto, Cadu, Maftei, Camora - G. Mureşan, Vass (B. Sare '59) Deac, Sougou, Valente (Hora '70) - Ronny (Kapetanos '79).
Dinamo Bucureşti: Bălgrădean - Nica, Luchin, D. Grigore, Pulhac - C. Munteanu - L. Rus (C. Matei '61),  Issa Ba (Curtean '82), Boubacar, Alexe - M. Niculae (Ţucudean '46).
Cartonaş galbene: Deac '12, Sougou '30, Cadu '50, '65, Camora '77 / Boubacar '95, D. Grigore '107, C. Munteanu '110. Cartonaş roşu: Cadu '65.
Arbitri: Ovidiu Haţegan (central), Cristian Nica şi Aurel Oniţa (ambii asistenţi), Adrian Cojocaru (rezervă), Sebastian Colţescu şi Robert Dumitru (arbitri adiţionali).
foto: www.stanleybet.ro

 

abonare newsletter