Sport

Începe lupta pentru finală!

<p><img src="documente/stories/27 semifinala 1.jpg" border="0" style="float: left; border: 0px none; margin: 2px 5px;" /><strong>Spania și Portugalia se vor lupta miercuri seară la Donetsk pentru un loc în finala de duminică de la Kiev. </strong></p>

Euro 2012 a intrat în linie dreaptă. În curând vom afla cine va juca în finala de la Kiev.

Spania, campioana mondială și europeană en-titre, nu a avut mari probleme în sfertul de finală cu Franța. Elevii lui Vicente del Bosque au rezolvat destul de rapid meciul, reușind să înscrie încă din minutul 19, iar apoi au „închis“ partida. Xabi Alonso a marcat cu capul, fructificând o centrare excelentă a lui Jordi Alba. Iberii s-au jucat apoi cu francezii, precum pisica cu șoarecele, elevii lui Laurent Blanc nereușind decât arareori să se aproprie de poarta lui Casillias. Spaniolii au dominat clar partida, având o posesie de 55% și un raport al șuturilor spre-pe poartă de 9/5, față de doar 4-1 al francezilor.
Portugalia a avut un meci asemanător cu Cehia, pe care a dominat-o timp de 90 de minute. Cehii au rezistat cu greu până în minutul 79, când Cristiano Ronaldo a fructificat o centrare a lui Joao Moutinho și a deschis scorul. De remarcat că Cehia nu a avut nici un șut pe spațiul porții și doar două șuturi spre poartă! Portugalia în schimb a avut 5 șuturi pe poartă dintr-un total de 20.
Spaniolii sunt marii favoriți ai acestei semifinale, dar și portughezii formează o echipă puternică. Cristiano Ronaldo este principala armă a lusitanilor, în timp ce elevii lui Del Bosque se bazează pe un joc de pase foarte bun, care amețește adversarul și pe puterea de creație a trio-ului barcelonez Xavi-Iniesta-Busquets.
Meciul se va disputa miercuri seara, pe Donbass Arena din Donetsk, la ora 21.45 și va fi transmis în direct de TVR 1 și Dolce Sport. Arbitrajul va fi asigurat de o brigadă din Turcia, condusă de Cuneyt Cakir .

Lucescu, plictisit de Spania

Spania, campioana mondială şi europeană en-titre, nu-l impresionează pe Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Şahtior Donetsk. „Are acelaşi stil de joc pe care unii au început să-l mai citească, un stil creat pe cel al al Barcelonei, dar cu o mare diferenţă. E jocul Barcelonei din care lipseşte Messi. Adică sarea şi piperul, esenţa, deşi mai încearcă Iniesta câte ceva. Spania te plictiseşte de multe ori, Barcelona cu Messi pe teren niciodată!“, a spus Lucescu după meciul dintre Spania și Franța, unul dintre cele mai monotone de la Euro 2012.

abonare newsletter