Sport

Derby-ul Clujului se rejoacă azi. Sau nu?

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/18/12 18 derby2.jpg" border="0" align="right" />Dacă TAS nu va interveni să schimbe decizia LPF, care a hotărât ca meciul Universitatea – CFR să se rejoace, în această seară va avea loc un nou episod din derby-ul Clujului.</p>

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis, vineri, 11 mai, ca meciul Universitatea Cluj - CFR Cluj, întrerupt marţi, în minutul 27, să se rejoace începând din minutul 1, astfel că LPF a programat întâlnirea pentru vineri, 18 mai, la ora 21.30. Marţi, Comisia de recurs a menţinut decizia.
Decizia forului de la București nu este însă pe placul conducătorilor din Gruia, care doreau ca echipa lor să fie declarată câștigătoare la masa verde din cauza „deficiențelor de organizare a meciului“. Astfel, oficialii CFR-ului, au făcut plângere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane, pentru a câștiga partida cu rivala locală la masa verde, 3-0. Forul internațional a cerut însă și opinia celorlalte două părți implicate, Liga Profesionistă de Fotbal și FC Universitatea Cluj și a anunțat că va da un verdict astăzi, în jurul orei 12.  
Meciul din 8 mai, dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, din cadrul etapei 31-a a Ligii 1, a fost întrerupt, în minutul 27 de arbitrul Alexandru Tudor după izbucnirea unui conflict general între jucătorii celor două echipe, provocat de „feroviarul“ Cadu. Și meciul din această seară este considerat unul de risc ridicat, astfel că Jandarmeria a anunțat că ordinea publică va fi asigurată de 300 de jandarmi.

Optimism de ambele părți

După ce Universitatea Cluj a învins pe Voința Sibiu cu 3-1, Claudiu Niculescu, antrenorul „șepcilor roșii“, a declarat că elevii săi vor avea moralul ridicat la rejucarea meciului cu CFR. „Venim după o victorie, vom aborda altfel meciul cu CFR. Sper şi îmi doresc foarte mult să învingem vineri seară. E un lucru normal că s-a respins apelul celor de la CFR. Fotbalul trebuie să se joace pe teren şi cu spectatori. Fanii s-au comportat exemplar. Sunt convins că vom avea 30 de mii de oameni în tribune. Mă interesează ca echipa mea să joace pe teren şi să câştige“, a spus Niculescu după meciul de marți seara.
De cealaltă parte, Ioan Andone spune că elevii săi trebuie să fie pregătiți să câștige pe teren meciul cu Universitatea, în cazul în care TAS nu va da dreptate CFR-ului. „Pentru mine și echipă ar fi bine să jucăm și să închidem conturile. Suntem pregătiți de război, nu ne este frică de nimeni. Am pregătit două echipe pentru meciurile cu Universitatea și Steaua. Probabil Cadu va fi în lot pentru meciul de pe Cluj Arena, asta, e ciudat că se poate întâlni cu Bornescu, dar așa au hotărât comisiile“, a declarat antrenorul echipei din Gruia.
Dacă va avea loc, Universitatea – CFR, se va disputa în această seară de la ora 21.30 și va fi transmis în direct de DigiSport 1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter