Sport

Andone e optimist înainte de derby

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/17/07 17 sc andone.jpg" border="0" align="right" /><br /><br />Tehnicianul „fervoriarilor“ spune că elevii săi nu depind de nimeni și pot câștiga campionatul dacă se impun în derby-ul de vineri.</p>


Antrenorul Ioan Andone nu credea că partida câştigată de CFR Cluj, scor 5-0, cu CS Mioveni, se va disputa având în vedere starea terenului, şi a subliniat că echipa sa trebuie să câştige meciul cu Universitatea Cluj pentru a-şi asigura titlul de campioană.
„Credeam că nu se va disputa această partidă pentru că erau condiţii improprii, dar vedeţi într-un campionat civilizat, în care zicem să ne respectăm, am jucat pe acest teren. În prima repriză am dat după minge, a fost o ţurcă, în repriza a doua a fost altceva. Important este că am luat puncte, am obţinut ce am vrut şi ne gândim la meciul de vineri. Robert Dumitru nu a amânat niciodată meciul. El a fost cu o oră înainte pe teren şi a spus că dă drumul, dar tot răul spre bine. Avem meciuri vineri şi duminică, e imposibil să joci cu aceiaşi jucători. Voi folosi două echipe pentru că nu ai cum în 48 de ore să recuperezi. Efectiv în 9 zile am avut patru jocuri şi e inuman în asemenea condiţii. Trebuie să ne supunem, dar e riscant. Trebuie să câştigăm meciul de vineri, dacă îl câştigăm, suntem campioni. Deci, suntem pe mâna noastră", a declarat Andone, marţi seară, după meciul cu CS Mioveni.

Crede că Dinamo va încurca pe Steaua

Tehnicianul a subliniat că are încredere că Dinamo va câştiga meciul cu Steaua: „Dinamo nu pierde pentru că le place ambianţa, spectatori mulţi... Voi ţine cu Dinamo, normal“. În ceea ce priveşte decizia Comisiei de Recurs a LPF, care a menţinut hotărârea Comisiei de Disciplină privind rejucarea meciului cu Universitatea Cluj din minutul 1, Andone a spus că nu se aştepta să fie stabilită o altă dată de disputare: „Unde, în România? Credeţi că e lege şi disciplină? Niciodată nu se putea întâmpla aşa“.
CFR Cluj este pe primul loc în clasamentul Ligii 1, cu 67 p, urmată de FC Vaslui, care are 64 p. Echipa din Gruia are nevoie de o victorie în ultimele două partide ale sezonului, cu Universitatea Cluj și Steaua, pentru a câștiga al treilea titlu.

 

abonare newsletter