Sport

„U“ a pierdut la Galați

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/14/08 meci fotbal u cluj galati _sc_018.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj a pierdut meciul din deplasare cu Oțelul Galați, 0-2. Pentru „studenți“ urmează două meciuri pe teren propriu, cu Voința Sibiu și rejucarea partidei cu CFR.

Elevii lui Claudiu Niculescu nu s-au regăsit pe teren în meciul de la Galați, pe care l-au pierdut cu 0-2. Campionii României au deschis scorul la mijlocul primei reprize, prin Antal, care a șutat plasat din marginea careului și l-a învins pe Boșneag. „Șepcile roșii“ nu au contat practic în acest meci, reușind rareori să treacă de mijlocul terenului. Singura ocazie notabilă a primei reprize a fost șutul lui Adrian Cristea, care a trecut puțin pe lângă bara porții lui Grahovac. Cei de la Oțelul și-au mărit avantajul în repriza secundă. Mendy l-a faultat pe Marius Pena, iar arbitrul Colțescu a arătat punctul cu var. Pena a transformat lovitura de pedeapsă, mărind astfel avantajul echipei sale la 2-0.

Claudiu Niculescu, antrenorul Universității, a recunoscut la final superioritatea campionilor. „Am făcut astăzi un meci foarte slab, Oţelul a fost echipa mult mai bună şi a meritat să câştige. Este şi vina mea pentru că nu am putut să îmi motivez jucătorii, care cred că au rămas cu gândul la derbyul cu CFR. Sper însă să o fac cel puţin pentru meciul următor, pentru că apoi vom avea timp să ne gândim la partida cu CFR“, a spus Niculescu după meciul de la Galați.

De cealaltă parte, Liviu Antall, cel care a deschis scorul pentru Oțelul, a declarat că echipa sa a prins aripi în ultimele meciuri. „Am prins aripi și e important că am câștigat trei meciuri la rând. Au mai rămas două, sperăm să ne impunem de fiecare dată. Am jucat bine și sper că am mulțumit publicul prezent la meci. La finalul acestui campionat vom discuta și despre viitorul meu la Oțelul, ne-am bucura însă să prindem încă o dată cupele europene“, a spus mijlocașul campionilor.
Universitatea este pe locul 7 în clasamentul Ligii 1, cu 44 de puncte. „Studenții“ vor juca marți cu Voința Sibiu, pe teren propriu, de la ora 20. Derby-ul clujean cu CFR se va rejuca vineri, de la ora 21.30.

Caseta tehnică

Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Ilie - Filip, Giurgiu (Neagu '80) - Antal (Stromajer '73), Didi (Viglianti '53), Iorga - Pena.
Universitatea Cluj: Boşneag - Popa, Galamaz, Szukala, Mendy - Boştină (Drăghici '70), Hoban, Marinescu (Cojocnean '56) - Grozav, Morar (Tony '46), Cristea.
Cartonaşe galbene: Râpă '39, Pena '49, Neagu '88 / Boştină '44, Cojocnean '65, Hoban '80, Cristea '89.
Arbitri: Sebastian Colţescu (central) - Iulian Radu, Petruţa Iugulescu (asistenţi) - Ionel Ivan (rezervă). Observatori: Pavel Peniu, Viorel Sandu.
La meci au asistat aproximativ 3.500 de spectatori, între care şi 15 fani clujeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter