Sport

Trofeul EL se întoarce la Madrid

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/11/07-11 finala el.jpg" border="0" align="right" />Atletico a câștigat trofeul Europa League pentru a doua oară în ultimii trei ani.

Atletico Madrid a câștigat finala Europa League de la București, impunându-se clar în fața celor de la Athletic Bilbao.

Radamel Falcao a fost primei finale de cupa europeană jucată în România. Columbianul a deschis scorul pentru Atletico încă din minutul 7, după o acțiune superbă pe partea dreaptă. Falcao a recepționat o minge de la centrul terenului, a intrat în careul bascilor, a întors de câteva ori un adversar, iar apoi a șutat imparabil, în vinclul porții. Golul marcat de atacantul madrilen i-a afectat pe jucătorii de la Bilbao, care nu au reușit să revină în joc după această reușită. Atletico a pus stăpânire pe mijlocul terenului, iar elevii lui Diego Simeone au dominat tactic partida. În minutul 34, după o recuperare în preajma careului bascilor, mingea a ajuns la același Falcao, care s-a distrat cu un fundaș, iar apoi a șutat puternic, reușind să-l învingă pentru a doua oară pe Iraizoz.

Cei de la Athletic au atacat furibund, atât în finalul primei reprize, cât și în repriza secundă, însă nu au reușit să marcheze, în ciuda faptului că și-au creat câteva bune oportunități. Diego a fost cel care a închis tabela la 3-0 pentru Atletico, în minutul 85. Brazilianul a avansat central, a intrat în careu și dupa ce a driblat un adversar, a șutat puternic la colțul lung, fără șanse pentru nefericitul Iraizoz.

Atletico a câștigat astfel prima finală de Europa League găzduită de România. Madrilenii au primit trofeul din mâinile lui Michel Platini, președintele UEFA, iar apoi au mers să-l prezinte suporterilor din peluza. La începutul sezonului următor, Atletico va juca pentru SuperCupa Europei cu câștigătoarea Ligii Campionilor, care se va alege dintre Chelsea și Bayern Munchen, în urma finalei din 19 mai de pe Allianz Arena.

Record pentru Falcao

Radamel Falcao a câștigat pentru a doua oară consecutiv trofeul Europa League. În sezonul trecut, 2010-11, columbianul evolua pentru FC Porto, care s-a impus cu 1-0 în finala de la Dublin în fața conaționalilor de la SC Braga. Golul victoriei a fost înscris chiar de Falcao, care a fost desemnat apoi și omul meciului. Pentru prestația încântătoare și pentru faptul că a marcat două goluri, columbianul a fost desemnat omul meciului și în finala de la București.

Ultimele Stiri
abonare newsletter