Sport

Primul „U“ - CFR pe Cluj Arena

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/08/08 8 u cfr.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea și CFR vor juca astăzi derby-ul Clujului. „Studenții“ vor lupta mai mult pentru suporteri, în timp ce „feroviarii“ vor să câștige campionatul.</p>

Astăzi se va juca primul derby al orașului pe noul stadion.

Cele două echipe au obiective diferite, „alb-negrii“ își doresc participarea în Europa League, dar au șanse mai mult teoretice să prindă locul 5, iar „alb-vișiniii“ își doresc să câștige cel de-al treilea titlu în ultimele 5 sezoane. Înaintea derby-ului din această seară, Universitatea se află pe locul 7 în clasamentul Ligii 1, cu 44 de puncte, iar CFR este lider, cu 61 p. Principalele contracandidate ale „feroviarilor“ la câștigarea campionatului sunt Rapid (56 p) și FC Vaslui (55 p, dar și un meci mai puțin jucat).


Claudiu Niculescu, tehnicianul ce a pierdut un singur meci din cele 10 în care a stat pe banca Universității în acest sezon, a declarat înainte de meciul din acestă seară o victorie a elevilor săi ar șterge nerealizările din acest sezon. „Meciul cu CFR nu va fi duelul dintre mine și nea Ando, pe care îl respect, ci duelul dintre cele două echipe. Vreau să câștigăm și sunt convins că vom reuși acest lucru. Sper ca fanii să ne fie alături iar stadionul să fie plin“, a declarat Niculescu după ultimul meci al „șepcilor roșii“, 1-1 pe Cluj Arena cu Sportul Studențesc.

Ioan Andone, antrenorul celor de la CFR, a declarat că elevii săi nu trebuie să se considere campioni dacă vor învinge în derby-ul din această seară. „Nu vom fi campioni dacă batem Universitatea, mai avem apoi trei meciuri grele. Ei au un lot bun, dar nu prea au cu ce să mă impresioneze. Niculescu are variante de atac, are de unde alege, cred că și publicul îi va împinge de la spate. Va fi mult mai greu decât în 2008 când am luat titlul, atunci ei erau deja retrogradați. Cred că va fi un meci greu, mă bucur că nu avem accidentați“, a declarat „Fălcosul“.


Grigore: „Mi-e frică de arbitraj“

Felix Grigore, fostul director sportiv iar mai apoi executiv al FC Universitatea a fost ieri ales în cadrul Adunării Generale a clubului ca președinte al Consiliului de Administrație, în unanimitate de voturi. Oficialul „șepcilor roșii“ a declarat că mulțumuște acționarilor pentru încrederea acordată, iar apoi a vorbit despre derby-ul din această seară. „Va fi un meci echilibrat, un derby al orgoliilor. Sper să câștigăm pentru suporteri și pentru cele trei puncte puse în joc. Vom fi condiționați însă și de arbitraj. După cum a semnalat și presa, CFR a fost ajutată în acest sezon, și mi-e puțin frică din acest punct de vedere. Am primit mesaje de la o grămadă de oameni, toți ne doresc succes, cred că toată țara ține cu noi în acest derby“, a spus oficialul Universității.

10.000 de bilete vândute până ieri

Derby-ul dintre Universitatea și CFR se va disputa astăzi, de la ora 21.30 pe Cluj Arena și va fi transmis în direct de DigiSport 1. Partida va fi arbitrată de o brigadă din România, numele „cavalerilor fluierului“ care o vor oficia se va afla însă doar cu câteva ore înainte de start. În meciul tur, disputat în luna noiembrie în Gruia, „feroviarii“ s-au impus cu 3-1. La acest meci ordinea publică va fi asigurată de peste 300 de jandarmi. Până ieri la ora amiezii fuseseră vândute aproximativ 10.000 de bilete.  Traficul va fi restricționat în zona stadionului începând cu ora 18.

abonare newsletter