monitorulcj.ro Menu
Sport

Pas important spre titlu pentru CFR

CFR a câștigat o „bătălie“ importantă în lupta pentru campionat. „Feroviarii“ s-au impus cu 1-0 în deplasare la Dinamo.

Elevii lui Ioan Andone și-au mărit șansele de a câștiga titlul după ce au învins pe Dinamo.„Feroviarii“ au început mai bine meciul din Ștefan cel Mare, dominând jocul, însă fără să reușească să își creeze mari ocazii. Cadu a înscris în minutul 22, cu capul în urma unei centrări, însă golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid. În minutul 35, Nica a driblat frumos doi clujeni, dar șutul său a fost blocat în ultima clipă de Maftei. După pauză rolurile s-au schimbat, dinamoviștii au fost cei care au dominat steril. Clujenii au reușit să înscrie în al doilea minut de prelungiri, prin Kapetanos, care a profitat neatenția fundașilor dinamoviști și a marcat cu capul.

În urma acestui rezultat, CFR rămâne pe primul loc în clasamentul Ligii 1, cu 61 de puncte, în timp ce Dinamo coboară pe locul 4, fiind în pericol să fie depășită de Steaua.

Andone: „Meci greu cu U“

Ioan Andone, antrenorul celor de la CFR, a declarat după victoria elevilor săi în fața echipei Dinamo că pentru „feroviari“ urmează un meci foarte greu cu rivalii de la Universitatea.„A fost un meci greu, în care ne-am luptat şi în care ne-am propus să nu luăm gol. Meciul se ducea spre un egal, dar tot din vina noastră. În ultimele trei etape ne-a ieşit asta, pentru că aveam probleme mari din acest punct de vedere. Avem noroc şi de Kapetanos, care este un tip inteligent, dar nu e refăcut complet. Însă el ne-a câştigat ultimele două meciuri datorită inspiraţiei. Dacă vom câştiga următoarele trei jocuri vom fi sigur campioni, dar avem meci greu de tot cu Universitatea. La titlu ne batem cu noi, nu cu ceilalţi“, a spus tehnicianul din Gruia.

Caseta tehnică

Dinamo: Naumovski - Nica (Strătilă '61), Luchin, Grigore, Pulhac - Curtean, Kone, Muşat (Tameş '76), Alexe - Niculae, Dănciulescu (Ţucudean '46). CFR Cluj: Beto - Lionn, Cadu, Maftei, Camora - Peralta, Sare (Mureşan '75) - Ronny, Vranjes (Kapetanos '60), Nicoară (Bastos '69) - Sougou. Cartonaşe galbene: Muşat '25, Kone '41, Ţucudean '51, Grigore '59, Niculae '83 / Cadu '59, Peralta '61, Camora '90+2.Arbitrii: Anastasios Kakos (central), Dimitros Bozatzidis, Dimitrios Satsis (asistenţi) şi Stavros Tritsonis (rezervă), toți din Grecia. Observatori: Gheorghe Nedelescu şi Niculae Marodin.