Sport

Meci(uri) decisiv(e) pentru campioni

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/04/06 baschet u mobitelco - oradea_sc_20.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT este obligată să câștige cele două meciuri cu BC Timișoara pentru a mai putea spera să-și păstreze titlul.

Campionii României sunt conduși cu 0-2 la general în semifinalele campionatului, după ce au pierdut meciurile în weekendul trecut în deplasare cu formația bănățeană.  

Clujenii au pierdut la scor strâns ambele partide din Banat, 78-81 și 72-76, însă acest lucru nu are mare importanță. BC Timișoara mai are nevoie de o singură victorie pentru a ajunge în finala campionatului. „Alb-violeții“ au câștigat sezonul regulat, iar din această cauză au dreptul să joace acasă meciul decisiv, dacă acesta se va juca.

Marcel Țenter, tehnicianul celor de la „U“ Mobitelco, spune că are încredere în elevii săi și că speră ca aceștia să ajunge pentru a treia oară consecutiv în finală.

„Primele două meciuri au arătat că Timișoara are o echipă solidă, care joacă un baschet bun. Nu m-a mulțumit faptul că nu am reușit să menținem o intensitate suficient de bună în defensiva. Am permis în unele momente să înscrie coșuri foarte ușoare, iar aceste lucruri ne-au costat cel puțin o victorie, o victorie care am fi meritat-o. Ceea ce cer de la toți băieții este dedicație absolută în faza defensivă. Este lucrul care ne-a ajutat de fiecare dată în momente grele. Sunt convins că dacă fanii vor fi în număr mare și ne vor susține, băieții vor da ce este mai bun din ei“, a spus antrenorul campionilor.

Krstanovic: „Vom da maximum“

Jucătorii campioanei sunt încrezători în șansele lor de a juca o nouă finală.

„Nu simțim o presiune foarte mare, știm că la Timișoara am jucat în ambele meciuri bine în cea mai mare parte a timpului, problema a fost că nu am jucat la fel de intens pe toată durata partidei. Poate unele aruncări le-am tratat cu prea multă ușurință, trebuie să tratăm meciurile viitoare cu mai multă seriozitate, vom juca în fața fanilor și vom da maximum din noi pentru a egala situația și pentru a ajunge în decisiv“, a spus coșgeterul Zoran Krstanovic.

Primul meci dintre „U“ Mobitelco BT și BC Timișoara se va disputa sâmbătă, de la ora 20 la Sala Sporturilor „Horia Demian“ și va fi transmis în direct de DigiSport 3. Dacă această întâlnire va fi câștigată de clujeni, duminică de la aceeași oră se va juca și meciul patru. În cazul în care clujenii vor câștigat ambele partide, meciul decisiv va avea loc săptămâna viitoare la Timișoara.

Ultimele Stiri
abonare newsletter