monitorulcj.ro Menu

Sport

Derby pentru titlu: Dinamo-CFR

CFR Cluj va juca sâmbătă în deplasare cu Dinamo. Dacă se impun în Ștefan cel Mare, clujenii îi vor scoate pe „câini“ din lupta pentru titlu.

„Feroviarii“ speră să se întoarcă neînvinși din deplasarea de la București. Elevii lui Ioan Andone sunt în revenire de formă după succesele cu Ceahlăul și FC Brașov. Pentru echipa din Gruia urmează însă două meciuri foarte grele, cu Dinamo și Universitatea Cluj, care pot fi decisive în lupta pentru câștigarea campionatului.CFR este din nou lider, dar are două urmăritoare, Rapid și FC Vaslui, care îi „suflă în ceafă“, ambele având doar cu trei puncte mai puțin decât echipa din Gruia.Ioan Andone este încrezător în șansele elevilor săi de a câștiga al treilea titlu din istoria clubului. „Dacă învingem în meciuriel noastre, nu avem cum să pierdem campionatul“, a spus Andone după victoria cu FC Brașov. De cealaltă parte, dinamoviștii sunt ușor debusolați, după ce au obținut un singur punct în ultimele două etape. Elevii lui Dario Bonetti au pierdut deplasarea de la FC Brașov și au făcut doar o remiză acasă cu Universitatea Cluj. Presiunea acestui meci atârnă pe umerii „câinilor roșii“, care trebuie să învingă neapărat, orice alt rezultat menținând formația clujeană pe primul loc. „Alb-roșii“ au avantajul moral că au câștigat meciul tur, din Gruia, cu 3-2. Bucureștenii s-au impus în toamnă prin dubla reușită de Marius Niculae în utlimele 10 minute ale partidei, reușind să întoarcă rezultatul după ce CFR a condus cu 2-1.

Badea: „La titlu să se gândească alții, nu noi“

Nicolae Badea, președintele FC Dinamo, crede că jucătorii sunt vinovați pentru rezultatele slabe înregistrate în ultimele etape și nu antrenorul Dario Bonetti.„Lui Bonetti îi acord credit total. Avem jucători care tratează meciurile cu zero responsabilitate. La titlu trebuie să se gîndească alţii, nu noi. Sunt alte echipe care au arătat forţă, precum Vaslui“, a declarat Badea. Meciul dintre Dinamo și CFR Cluj se va disputa sâmbătă, de la ora 21.45 și va fi transmis în direct de DigiSport 1. Cele două echipe s-au întânit de 31 de ori în Liga 1. Bucureștenii au 17 victorii, iar clujenii 9, restul de 5 meciuri încheindu-se la egalitate. CFR are două victorii în Ștefan cel Mare, ambele cu 2-1, obținute în 2008 și 2011.