Sport

„Feroviarii“ se mențin pe primul loc

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/03/08 3 cfr bv.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj a trecut cu 1-0 de FC Brașov și se menține pe locul 1 în clasamentul Ligii 1. Golul victoriei a fost marcat de Pantelis Kapetanos.

Elevii lui Ioan Andone au reușit a doua victorie consecutivă și se mențin în fruntea campionatului.

„Feroviarii“ au acumulat 58 de puncte, după ce au reușit să bifeze încă un succes în lupta pentru titlu. După o primă repriză destul de săracă în ocazii de gol și în fotbal în general, clujenii au deschis scorul la două minute după pauză, prin Kapetanos, care a profitat de o nesincronizare în defensiva oaspeților și a șutat puternic de la 15 m, fără șansă pentru Felgueiras.

Câteva minute mai târziu, „feroviarii“ puteau încheia conturile partidei. Hadnagy a comis henț în careul de 16 m, Hațegan a acordat penalty, dar Cadu a ratat șutul de la punctul cu var. Brașovenii au încercat să revină în joc, dar nu au reușit să se aproprie prea des de poarta lui Beto, singura ocazie notabilă fiind ratată de Moutinho.

Ioan Andone, antrenorul celor de la CFR, este încrezător în șansele echipei sale de a câștiga campionatul.

„Prima repriză a fost extrem de echilibrată. Puteam să rezolvăm meciul în primele 15 minute din repriza a doua, dar din păcate nu am înscris din penalty. Dacă învingem în meciuriel noastre, nu avem cum să pierdem campionatul“, a spus Andone după victoria cu FC Brașov.

„Meciul acesta a fost o piatră de încercare, pentru că trebuia să confirmăm rezultatul de la Piatra Neamț“, a declarat după meci și Iuliu Mureșan, președintele clujenilor.

Pentru CFR urmează două meciuri grele, în deplasare cu Dinamo (sâmbătă, 5 mai, la ora 21.45) și Universitatea Cluj (nu a fost stabilită data exactă, în jur de 8 mai). După aceste derby-uri, „feroviarii“ vor primi vizita celor de la Voința Sibiu, vor juca în deplasare cu Mioveni, iar în ultima etapă vor juca în Gruia derby-ul cu Steaua.

Caseta de meci

CFR Cluj: Beto - Panin, Cadu, Maftei, Camora - Vranjes, Sare (Godemeche '76), Mureşan, Hora (Lionn '86) - Kapetanos (Ronny '64), Sougou. Antrenor: Ioan Andone.
FC Braşov: Felgueiras - Velayos, Majernik (Machado '58), Munteanu, Ionescu - Viveiros, Dias, Stângă (Olariu '64), Udoji - Hadnagy (Moutinho '55), Ilijoski. Antrenor: Ionuţ Badea
Cartonaşe galbene: Ronny '66, Hora '67 / Hadnagy '54, Dias '84, Ilijoski '90+3
Arbitrii: Ovidiu Haţegan, ajutat de asistenţii Romeo Ghinguleac şi Petruţa Iugulescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter