Sport

La un pas de semifinale

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/18/08 18 playoff3.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Campionii de la „U“ Mobitelco BT vor juca astăzi cea de a treia partidă cadrul sferturilor de finală ale play-off-ului Diviziei A.</p>

 

Clujenii conduc cu 2-0 după ce au câștigat meciurile de pe teren propriu și au nevoie de o singură victorie pentru a se califica în semifinale.

Campionii s-au impus la limită în primul meci, disputat miercuri 11 aprilie, cu 74-72, după ce mureșenii au avut la un moment dat avantaj de 12 puncte. Oaspeții au făcut însă contestație la Federația Română de Baschet, susținând că „U” Mobitelco ar fi avut la un moment dat cinci străini pe teren (regulamentul campionatului prevede că fiecare echipă este oblicată să aibă minim un jucător român în joc), forul urmând să analizeze caseta meiciului și să dea o deciziei. Clujenii s-au impus mult mai clar, 76-58, în cel de al doilea meci al sfertului, disputat joi 12 aprilie.

Marcel Țenter, antrenorul campionilor, a declarat înainte de plecarea spre Târgu Mureș că își dorește ca jocul elevilor săi să se îmbunătățească.


„Pornim foarte motivați pentru meciul trei, sper să reușim să ne îmbunătățim nivelul de joc, astfel ca greșelile din primele două meciuri să nu le mai repetăm în meciul trei de la Mureș“, a declarat Țenter.

Mihai Silvășan, căpitanul celor de la „U“ Mobitelco, a declarat că își dorește o victorie în meciul de astăzi, pentru a obține cât mai repede calificarea în semifinalele play-off-ului.

„Mergem la Târgu Mureș încrezători în forțele noastre, am câștigat primele două partide, dupa o prestație bună în jocul al doilea. Ne dorim să câștigam și meciul trei pentru a încheia seria cu Mureș“, a spus și căpitanul Mihai Silvășan.

Partida a treia dintre BC Mureș și „U“ Mobitelco, din cadrul play-off-ului Diviziei A, va fi arbitrată de Alexandru Olaru, Mircea Șerban și Marius Epure. Meciul se va disputa astăzi, de la ora 20.15 în Sala Sporturilor din Târgu Mureș și va fi transmis în direct de Digisport 2.


În cazul unei victorii, clujenii se vor califica în semifinale. Dacă se vor impune gazdele, joi se va juca tot la Târgu Mureș meciul patru. Dacă mureșenii vor câștiga și meciul patru și vor egala situația la general, partida decisivă se va disputa duminică, 22 aprilie, la Cluj.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter