Sport

România a remizat cu Uruguay

<p />Echipa naţională a României a terminat la egalitate, 1-1, partida amicală jucată miercuri seara pe Arena Națională, în compania Uruguayului, campioana Americii de Sud.

Uruguayenii au deschis scorul prin Cavani, în minutul 2, „tricolorii” reuşind egalarea prin Bogdan Stancu, în minutul 50. Pentru România au evoluat: Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, Goian, Latovlevici (Găman '60) - Pintilii (Bourceanu '46) - Torje, Neagu (C. Lazăr '46), D. Niculae (B. Stancu '46), Mutu (Tănase '75) - M. Niculae (Marica '46). Iar pentru Uruguay: Muslera - Maxi Pereira (Fucile '46), Lugano, Godin, Caceres - Gargano (A. Gonzalez '68), A. Rios (Eguren '77), Ramirez - Cavani (Abreu '60), Suarez, Forlan.

Victor Piţurcă, selecționerul României, a declaratdupă remiza de miercuri seara că rezultatul este echitabil, deşi „tricolorii“ ar fi putut să mai marcheze.

„1-1 e un rezultat echitabil. A fost o primă repriză în care Uruguayul a înscris repede. Ne dau de gândit începuturile de meciuri, pentru că s-a întâmplat şi în Belgia şi cu Grecia. A fost o pasă greşită a lui Pintilii, urmată de un lanţ de alte greşeli şi asta ne-a costat. Altul ar fi fost jocul dacă nu luam golul aşa repede. Acele greşeli de la gol şi-au pus amprenta pe evoluţia ulterioară, deşi am avut şi noi două ocazii de a marca în prima repriză. A trebuit să-i mobilizez bine la pauză. Apoi am avut şi noi un început foarte bun de repriză a doua. Puteam să marcăm mai mult, dar rezultatul este echitabil“, a spus Piţurcă.

De cealaltă parte, Oscar Tabarez, selecționerul Uruguayului, a declarat că a fost un meci frumos, dar echipei sale i s-a refuzat un penalti clar.

„Cele două echipe au dominat pe rând, în prima repriză Uruguayul, iar în a doua România. Dar Uruguayul a avut un penalti clar. România a jucat bine, dinamic, a avut multe ocazii şi cred că publicul a văzut o partidă bună. Pentru mine Torje a fost cel mai bun din echipa“, a spus Tabarez.

În prima repriză, la o fază de atac a oaspeților, Tătărușanu l-a agățat pe Cavani în careu, împiedicându-l să înscrie, dar arbitrul maghiar Viktor Kassai a lăsat jocul să continue.

Ultimele Stiri
abonare newsletter