Sport

LPF contraatacă după acuzațiile aduse de „U” Cluj: „Solicitarea nu a fost întemeiată”

Liga Profesionistă de Fotbal a reacţionat după acuzaţiile celor de la „U” Cluj cu privire la faptul că ar putea pierde 150.000 de euro din cauza că primul meci de pe teren propriu din nou sezon al Superligii nu îl va juca pe Cluj Arena.

Echipa „U” Cluj / Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook Echipa „U” Cluj / Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a reacţionat după acuzaţiile celor de la „U” Cluj cu privire la faptul că ar putea pierde până la 150.000 de euro din cauza faptului că primul meci de pe teren propriu din nou sezon al Superligii nu îl va juca pe Cluj Arena.

 


„U” Cluj a acuzat forul respectiv de faptul că nu a acceptat ca primul meci de pe teren propriu să-l joace pe Cluj Arena.

Solicitarea „U” Cluj, neîntemaiată

La o zi distanţă, reprezentanţii LPF au răspuns printr-un comunicat oficial şi au explicat de ce nu au luat în considerare cererea ardelenilor.


„În cazul echipei Universitatea Cluj, solicitarea recepționată în după-amiaza dinaintea tragerii la sorți conținea cererea ca primul meci să fie disputat pe teren propriu, iar «derby-urile» împotriva echipelor FCSB, Universitatea Craiova, Dinamo, CFR 1907 Cluj, Farul Constanța și FC Rapid 1923 să fie programate după mijlocul lunii august. Solicitarea nu a fost întemeiată pe vreo prevedere regulamentară. În raport de dispozițiile art. 10.4 din ROAF, prima cerere nu putea fi satisfăcută decât dacă cealaltă echipă din localitate, CFR 1907 Cluj, era obligată, fără tragere la sorți și fără a-și manifesta acordul, să dispute primul meci din campionat în deplasare”, a încheiat LPF.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Cluj joacă „acasă” pe un alt stadion. Cluj Arena e ocupat de Untold. „Șepcile Roșii” revin acasă în meciul cu CFR

Stadionul Cluj Arena, pregătit pentru primul meci din Campionatul UEFA U21. Tișe: „Cluj Arena își justifică existența”

Ultimele Stiri
abonare newsletter