Sport

U-BT Cluj s-a calificat în semifinalele Cupei României. Clujenii i-au „ținut în șah” pe baschetbaliștii de la SCM Timișoara

U-BT Cluj-Napoca a debutat cu o victorie în Cupa României la baschet masculine. Clujeni i-au „ținut în șah” pe baschetbaliștii de la SCM Timișoara și s-au calificat în finalele cupei.

U-BT Cluj-Napoca a debutat cu o victorie în Cupa României la baschet masculine/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook U-BT Cluj-Napoca a debutat cu o victorie în Cupa României la baschet masculine/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe SCM Timișoara categoric 76-56 și așteaptă finalul confruntării dintre CSO Voluntari și SCM U Craiova pentru a își cunoaște adversara din semifinalele Cupei României.

 


 

Meciul dintre U-Banca Transilvania și SCM Timișoara a fost unul echilibrat. Cele două echipe au mers cap la cap timp de minute bune, fără ca vreuna să reușească să se distanțeze la mai multe puncte. După primele 10 minute diferența dintre ele era de doar două puncte în favoarea clujenilor, scor 17-15.


Elevii lui Mihai Silvășan nu au mai lăsat nimic la voia întâmplării în cel de-al patrulea sfert și s-au distanțat mai mult de timișoreni. Guzman a inaugurat sfertul al patrulea cu două libere. 

Lăpuște a punctat de la distanță și Stipanovic a dus run-ul clujenilor din sfertul al patrulea la 9-0. Guzman a marcat de afară și tabela indica 70-52. După șapte minute, Mekic a adus primele puncte ale echipei sale în sfertul patru, prin două aruncări libere. În cele din urmă, Leii din Banat au cedat cu scorul de 76-56.


Cei de la SCM Timișoara nu au mai reușit să se apropie campioanei României, iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul 76-56 și a obținut calificarea în semifinalele Cupei României. Principalii marcatori ai partidei au fost Guzman 12 puncte, pentru U-BT Cluj, respectiv Gajic 20, pentru SCM Timişoara. 

U-BT Cluj așteaptă să-și afle adversara

Programul celorlalte partide din sferturi este: CSO Voluntari - SCMU Craiova (14.30), Athletic Constanţa - Rapid Bucureşti (17.15) şi CSM Oradea - FC Argeş Piteşti (20:00).


Semifinalele Cupei României se vor disputa luni, între învingătoarele din primele două sferturi, respectiv cele din meciurile următoare, de la orele 17:15 şi 20:00. Finala Cupei României este programată miercuri, 15 februarie, de la ora 19:00, între câştigătoarele din semifinale.

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj, o nouă înfrângere în EuroCup. Șansele de calificare în play-off, tot mai puține

U-BT Cluj-Napoca o va întâlni pe Dinamo în prima etapă a fazei secunde a Ligii Naționale. În EuroCup, campioana României are un meci crucial

Ultimele Stiri
abonare newsletter