Sport

Boc, apel la calm în urma divergențelor dintre suporterii „U” și CFR Cluj: „Cei care au tangență cu violența să își dezvolte capacitățile în alte părți”

Dorința echipei de fotbal CFR Cluj de a juca pe Cluj Arena a reaprins spiritele în oraș. Primarul Emil Boc a făcut apel la calm și speră că nu vor exista evenimente violente între fanii celor două rivale din oraș.

Dorința echipei de fotbal CFR Cluj de a juca pe Cluj Arena a reaprins spiritele în oraș/ FOTO: 1- Facebook - Peluza Vișinie/2.Facebook-Șepciile Roșii Dorința echipei de fotbal CFR Cluj de a juca pe Cluj Arena a reaprins spiritele în oraș/ FOTO: 1- Facebook - Peluza Vișinie/2.Facebook-Șepciile Roșii

 

 


Fanii „U” Cluj nu au acceptat în niciun fel ca rivalii echipei, CFR Cluj, să joace pe stadionul Cluj Arena meciul din Superligă împotriva celor de la Petrolul Ploiești, meciul fiind programat pentru data de 1 octombrie.

 


După dorința echipei de fotbal CFR Cluj de a juca pe Cluj Arena a reaprins spiritele în oraș, Emil Boc a făcut apel la calm și speră că nu vor exista evenimente violente între fanii celor două rivale din oraș. 

Totodată, primarul susține că partida directă dintre "U" și CFR trebuie să ofere un exemplu de fair-play.


„Sunt la curent cu cererea înaintată de clubul CFR Cluj pentru disputarea meciului cu Petrolul pe Cluj Arena. Am salutat decizia conducerii clubului de a-și retrage cererea și de a continua dialogul, o decizie înțeleaptă. Părerea mea e că nu trebuie forțate lucrurile atunci când există posibilitatea ca acestea să degenereze.

Sunt convins că meciul «U»-CFR va fi un model de fair-play. În cele din urmă toți suntem clujeni. Să arătăm că suntem capabili să gestionăm un asemenea eveniment. Sportul și violența nu trebuie să meargă mână-n mână. Poți să-ți susții favoriții și într-un mod civilizat, demn de un oraș european. Cei care au tangență cu violența să își dezvolte capacitățile în alte părți. Sportul și violența nu merg mână în mână”, a declarat primarul Emil Boc.


Fanii „U Cluj au afișat bannere în Gruia

Miercuri seara „Șepcile Roșii”, suporterii echipei „U” Cluj au afișat două bannere jignitoare la stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia.

Pe cele două bannere erau afișate mesajele „Someșul vreți să-l traversați/Grijă mare, să nu vă înecați” și „Când cobori din deal în vale/Ai șanse să-ti rupi picioare”.


„Peluza Vișinie”, suporterii echipei CFR Cluj, le-au întors U-iștilor cu aceeași monedă și au adunat cele două bannere și le-au aruncat la vedere în zona Cluj Arena.

„Prin Gruia de negăsit, v-am lăsat gunoaiele la poartă, aşa repede ați fugit?”, au transmis suporterii echipei CFR Cluj.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Suporterii CFR pun gaz pe foc. Ce spun despre U-iști: „Chiriași cu pretenții de proprietari”

Amenințări directe. Fanii lui „U” nu acceptă ca CFR să joace pe Cluj Arena: „Ne asumăm orice”

CFR părăsește Clujul și se mută la Mediaș

abonare newsletter