Social

A început marșul Cluj Pride, din Piața Unirii! Securitate întărită din cauza amenințărilor. VIDEO

A început marșul Cluj Pride 2022, dedicat comunității LGBT+ din orașul de pe Someș. Participanții au pornit din Piața Unirii. Vezi VIDEO LIVE.

Marșul Cluj Pride a început din Piața Unirii! / Foto: monitorulcj.ro Marșul Cluj Pride a început din Piața Unirii! / Foto: monitorulcj.ro

 

 


În acest an marșul Cluj Pride a pornit din Piața Unirii, unde participanții au fost așteptați începând cu ora 15:30.

Vezi VIDEO LIVE AICI:


Participanții la Cluj Pride 2022, în Piața Unirii, înainte de începerea marșului / Sursă foto: monitorulcj.ro
Marșul comunității LGBT+ din Cluj / Foto: monitorulcj.ro

Traseul marșului este următorul: Piața Unirii – Str. Regele Ferdinand – Str. George Barițiu – Str. Emil Isac – Primăria Cluj – Str. Petru Maior – Casa de Cultură a Studenților – Str. Napoca – Piața Unirii.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Marșul se desfășoară pe arterele menționate pe o bandă carosabilă și pe trotuar. Anul trecut, marșul Cluj Pride a început din zona Cluj Arena.


Securitate întărită în acest an

Organizatorii Cluj Pride au declarat pentru monitorulcj.ro înainte de începerea marșului că au primit amenințări în legătură cu evenimentul din acest an, însă se așteaptă ca totul să decurgă bine, fără complicații, fiindcă și securitatea este mai întărită decât în alte ediții.

Ei au primit susținere și protecție din partea jandarmilor și poliției:


„Ne așteptăm să fie un eveniment plin de viață, bucurie și plin de iubire și acceptare, în mod deosebit. Ne așteptăm să se deruleze fără probleme. Avem după cum se vede susținerea și protecția din partea jandarmeriei și a poliției locale. Am avut niște amenințări pe care le-am luat foarte în serios și persoanele de la protecția orașului au venit în ajutorul nostru”, a declarat pentru monitorulcj.ro una dintre organizatoarele ediției Cluj Pride 2022, Ruth Borgfjord, din partea Queer Sisterhood Cluj.

Până în 3.000 de persoane, așteptate la marș

În acest an, organizatorii au așteptat ca la marșul Cluj Pride să participe între 1.000 și 3.000 de persoane, având în vedere că nu mai există restricții anti-COVID:

„Ne așteptăm să participe între 1.000 și 3.000 de oameni. Anul trecut am avut câteva sute de persoane, dar anul acesta cum nu avem restricții s-ar putea să fie mai mulți oameni.

După ce se încheie marșul, pe seară avem un concert cu muzică de femei rome care vor concerta pentru comunitatea LGBT din Cluj la o locație a comunității”, a adăugat Ruth, pentru monitorulcj.ro.

Susținători și membri ai comunității LGBT+ din Cluj se adună în Piața Unirii. Fotografie realizată înainte de începerea marșului / Foto:  monitorulcj.ro

Tema de anul acesta pentru săptămâna Cluj Pride 2022 este „Iubire, Drepturi și Solidaritate”, având o semnificație importantă și de actualitate.

Comunitatea clujeană este alături și de ucraineni în contextul invaziei ruse, iar la eveniment participă și refugiați. Coordonatoarea adăpostului LGBT+ din Ucraina este invitată de onoare la Cluj Pride 2022.

Refugiați ucraineni participă la marșul Cluj Pride / Foto: monitorulcj.ro

Duminică, 12 iunie, va avea loc și un „Miting pentru familie” în Piața Avram Iancu din municipiu, organizat ca o reacție la marșul Cluj Pride. Acest eveniment este organizat de Asociația Comunitatea Identitară România și Noua Dreaptă.

CITEȘTE ȘI:

Miting pentru familie duminică în Piața Avram Iancu. Reacție la marșul Cluj Pride

A început festivalul Cluj Pride 2022! Vezi programul pentru întreaga săptămână

Ultimele Stiri
abonare newsletter