Social

Voluntari străini au curățat un parc din Cluj-Napoca

O echipă formată din voluntari din șase țări europene, voluntari din cadrul unei firme clujene și voluntari locali au curățat Parcul „Aurel Vlaicu” din Cluj-Napoca. Acțiunea de ecologizare “Green & Clean” a avut loc în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului organizate de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca

Într-un gest rar întâlnit la Cluj, o parte dintre angajații companiei MDM Group au înlocuit câteva ore de muncă în folosul companiei, cu câteva ore de muncă în beneficiul clujenilor care frecventeză Parcul Aurel Vlaicu.

„Nu este primul an în care MDM Group se implică în proiecte de interes public lăsând pentru o zi în plan secund obiectivul de a realiza profit. Anii trecuți, compania a alocat resurse pentru a înfrumuseța gradina Clinicii de Psihiatrie Infantilă din Cluj sau pentru a găti o masă caldă în beneficiul oamenilor străzii”, au declarat organizatorii acțiunii ecologice.


Pe lângă voluntarii de la MDM Group, la acțiunea de ecologizare au participat voluntari internaționali din Austria, Germania, Danemarca, Letonia, Spania și Italia, găzduiți de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în cadrul unui proiect derulat prin Serviciul European de Voluntariat.  

După ce au curățat parcul, cei 17 voluntari au pregătit opt panouri cu mesaje pentru cei care se bucură de zona verde, în încercarea de a-i încuraja să menţină spaţiului curat.


Acţiunea va fi urmată în dată de 6 iunie de activităţi şi jocuri educaţionale pentru copiii care locuiesc în zonă. În acest fel, voluntarii vor încerca să îi sensibilizeze pe cei mici şi pe părinţii acestora cu privire la importanţa păstrării curăţeniei în parc.

Programaul Săptămânii Naționale a Voluntariatului:


Joi, 14 mai 2015 – 14:00-16:30

„O masă caldă” - evenimentul reprezintă o acțiune de gătit pentru persoane cu dificultăți economice din Clui-Napoca.

Vineri, 15 mai 2015 – 15:00-19:00 (Parcul Central)

"Share&Trade Bazaar" - evenimentul vizează crearea unui spatiu deschis și interactiv în Parcul Central din Cluj-Napoca, în care vizitatorii să aibă ocazia să schimbe lucruri și cunoștințe și în acest fel să interacționeze cu alte persoane din comunitate.


Sâmbăta, 16 mai 2015 – 15:00-19:00 (La Cizmărie)

"On the Other Side of Prejudice" - un set de evenimente de sensibilizare a publicului cu privire la problematica discriminării față de diferite grupuri sociale.

Duminică, 17 mai 2015 – 10:00-13:00 (Parcul Central)

"Around the World in One Day" – Vânătoare de comori (treasure hunt) cu tematică interculturală


Duminica, 17 mai 2015 – 19:00-22:00

"Petrecerea voluntarilor" -  o acțiune de recunoaștere a meritelor voluntarilor, la care vor fi invitați voluntarii activi în SNV 2015, locația fiind anunțată prin intermediul invitațiilor.

Etichete: voluntari
Ultimele Stiri
abonare newsletter