monitorulcj.ro Menu

25.000 de clujeni vor beneficia de ajutoare alimentare de la Primărie

Luni, 27 aprilie 2015 începe distribuţia de pachete de alimente de bază către persoane din categorii devaforizate din municipiu. Proiectul de ajutor alimentar, initiat în urmă cu trei ani de primarul Emil Boc, este de cel privind ajutoarele alimentare date de Uniunea Europeană.

Aproximativ 25.000 de clujeni beneficiari de ajutor social, persoane cu handicap grav şi accentuat, persoane vârstnice şi din alte categorii sociale aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală. Valoarea totală a proiectului este dede 1.300.000 lei.

Acest proiect este suplimentar celui din fonduri europene şi oferă şansa şi altor categorii de persoane, în afara celor prevăzute în programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare.

Un pachet conține 7 produse alimentare: 1 l ulei, 1kg făina de grâu, 1 kg orez, 1 kg zahăr, 1 bucată conservă carne de porc, 1 bucată conservă carne de vită, 1 bucată pate porc. Costul unui pachet este de 13,93 lei fără TVA.

Distribuţia alimentelor va începe de luni, 27 aprilie 2015 şi se desfăşoară după următorul program:

Luni, Marţi, Miercuri -  între orele 08.30 -15.30; 

Joi -  între orele 08.30 – 16.30

Vineri -  între orele 08.30 – 14.00.

Adresele locurilor de unde vor fi livrate pachetele:

- Clubul pensionarilor Mănăştur, str. Arinilor nr 11

- Clubul pensionarilor Mărăşti, str. Aurel Vlaicu nr. 3A

- Clubul pensionarilor Horea, str. Horea nr.108

- Clubul pensionarilor Grigorescu, str. Eremia Grigorescu nr. 132

- Clubul pensionarilor Zorilor, str. Louis Pasteur nr. 77

- Clubul pensionarilor Someşeni, str. Traian Vuia nr. 41

- Primăria de cartier Gheorgheni, str. Băişoara nr. 4A

- Primăria de cartier Iris, Piaţa Liebcknecht nr.7-8

Categoriile de persoane care beneficiază de pachete cu  alimente sunt:

- Persoane cu handicap grav şi accentuat  (gradul I şi II)

- Pensionari cu pensii până la 700 de lei inclusiv.

- Şomeri indemnizaţi

- Şomeri neindemnizaţi

- Beneficiari de ajutor social şi alte categorii de persoane beneficiare de servicii sociale, aflate în evidenţele servicilor de specialitate ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală,

- Invalizi, veterani,văduvele de război, persoane deportate, prizonieri, persecutaţi politic, eroi martiri ai revoluţiei, etc cu pensii şi indemnizaţii cumulatate spână la 700 de lei inclusiv.

Întocmirea listelor cu categoriile de beneficiari s-a făcut cu sprijinul Casei Judeţene de Pensii Cluj, Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.

Potrivit administrației locale, toţi beneficiarii programului vor primi invitaţii scrise, trimise prin poştă, să se prezinte la unul dintre centrele de distribuţie arondate pentru a ridica alimentele. Este necesar ca aceştia să se prezinte cu buletinul/cartea de identitate, în original, pentru ridicarea pachetelor. „În cazul în care anumite persoane nu se regăsesc pe listele iniţiale, dar se încadrează în una din categoriile enumerate mai sus, acestea au posibilitatea, pe baza documentelor justificative, să se prezinte la punctele de distribuţie pentru a fi trecute pe liste suplimentare, în vederea ridicării pachetelor”, transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.