Social

Mii de furturi din locuinţe şi buzunare, într-un an, în Cluj-Napoca

Poliţia Municipiului Cluj-Napoca a făcut public raportul de activitate pe anul trecut.

Mii de furturi din locuinţe şi buzunare, într-un an, în Cluj-Napoca Mii de furturi din locuinţe şi buzunare, într-un an, în Cluj-Napoca

Aproape 1.300 de furturi din locuinţe şi din buzunare au fost înregistrate anul trecut în Cluj-Napoca. Un bilanţ al activităţii Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca pe anul 2014 arată că în anul precedent au avut loc 63 de tâlhării, 22 de violuri, 862 de furturi din locuinţe, 905 furturi din societăţi comerciale şi 409 de furturi din buzunare şi poşete. Aproximativ 30% din infractori au fost din alte localităţi. “În anul 2014, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca au soluţionat un număr de 7.142 infracţiuni având ca obiectiv principal recuperarea prejudiciului”, se arată în raportul Poliţiei Municipiului. Anul trecut, clujenii i-au solicitat pe poliţiştii din Cluj-Napoca de 16.980 de ori prin numărul unic de urgenţă 112.

În 2014, poliţiştii au avut de rezolvat şi cazuri în care au fost implicaţi elevi. “Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în proximitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar, la nivelul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca s-au luat măsuri de combatere a faptelor antisociale şi de victimizare a elevilor şi cadrelor didactice. În anul 2014, în şcolile de pe raza municipiului Cluj-Napoca s-au comis un număr de 41 de infracţiuni cu 26 de furturi (telefoane, bani, alte bunuri) şi 15 infracţiuni de lovire”, este menţionat în raportul Poliţiei Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter