Social

UPDATE: Accident grav, cu şase victime, în Grigorescu, provocat de un şofer beat. Bărbatul a fost arestat!

Un șofer mort de beat, care avea o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost reţinut, pentru 24 de ore, de polițiștii clujeni după ce a pătruns pe contrasens și a accidentat grav șase persoane. Accidentul rutier a avut loc sâmbătă, 22 noiembrie, în jurul orei 20:30, pe strada General Eremia Grigorescu, din Cluj-Napoca.

Un autoturism Volskwagen Golf, condus de un șofer de 24 de ani aflat sub influența băuturilor alcoolice, a intrat pe contrasens și s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism care circula regulamentar.   În urma impactului, şase persoane au fost rănite, câte trei din fiecare autoturism.

Potrivit evz.ro, polițiștii susțin că șoferul care a provocat accidentul se afla sub influența băuturilor alcoolice, testarea cu aparatul etiloest a evidențiat că acesta avea o îmbibație alcoolică de 1,05 grame alcool la mie în aerul expirat. Martorii susțin că în autoturismul care a produs accidentul muzica mergea la maxim.


Conform polițiștilor cluj, bărbatul avea o alcolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat și a intrat cu mașina pe contrasens unde a locvit o mașină și a accidentat grav șase persoane.

 „Un bărbat în vârstă de 24 de ani, din Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe strada General Eremia Grigorescu, dinspre strada Donath, pe fondul consumului de alcool, ar fi pătruns pe sensul opus de circulaţie, intrând în coliziune frontală cu un autoturism, condus de către un bărbat de 45 de ani, din Cluj-Napoca. În urma impactului, şase persoane au fost rănite. Conform primelor investigaţii, conducătorul auto, de 45 de ani, şi alţi doi pasageri din acelaşi autoturism, ar fi suferit leziuni grave, iar conducătorul auto de 24 ani şi alţi doi tineri, care se aflau cu el în autoturism, ar fi fost răniţi uşor” au declarat preprezentanții IPJ Cluj.


Bărbatul a fost arestat preventiv duminică, 23 noiembrie, pentru 24 de ore, el fiind dus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Ca măsură preventivă, reprezentanţii parchetului au dispus faţă de acesta controlul judiciar.

abonare newsletter