monitorulcj.ro Menu

Concursul EBEC, dedicat studenților la profile tehnice, a ajuns la a 10-a ediție

Anul acesta, BEST Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea Tehnică organizează a 10-a ediție de EBEC (European BEST Engineering Competition), o competiție inginerească care le oferă studenților cu abilități tehnice și creative posibilitatea de a-și pune în practică ideile originale și neconvenționale.

Concursul EBEC, dedicat studenților la inginerie, a ajuns la a 10-a ediție

Concursul va avea loc în perioada 21-22 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenților și constă în două provocari diferite, anume Team Design și Case Study, la care se pot înscrie toți studenții din cadrul Universității Tehnice.

Pe baza cunoștințelor dobândite în facultate, studenții își vor dezvolta noi abilități tehnice și vor da soluții practice probelor la care sunt supuși, lucrând împreună, în echipe de câte 4 persoane. Echipele câștigatoare de la fiecare dintre cele două probe vor merge mai departe la etapa regională de la Brașov (EBEC Romania & Republic of Moldova), unde vor concura împotriva studenților finaliști din „Bucureşti, Braşov, Chişinău, Iaşi și Timişoara, pentru a se califica la etapa europeană de la Porto.


”Concursul de Team Design, organizat împreună cu partenerii noștrii, Emerson, are ca scop realizarea unui prototip care îndeplineşte anumite condiţii de rezistenţă, stabilitate şi mobilitate. Acest mecanism va trebui proiectat de către echipa participantă din materiale neconvenţionale într-un timp prestabilit de organizatorii. Spre deosebire de competiția descrisă anterior, cea de Case Study constă în analizarea și rezolvarea unei probleme reale a societății, fără construirea efectivă a unui dispozitiv sau asamblarea unor materiale, ci dezvoltând o soluție teoretică. În final, echipele trebuie să convingă juriul prin argumentare soluției lor sub forma unei prezentări”, transmit organizatorii competiției.

Studenți interesați să participe la acest concurs trebuie să se înscrie până în data de 16 noiembrie la una sau mai multe probe.


Pentru mai multe informații, dar și pentru formularul de aplicare, intră acum pe site-ul nostru ebec.bestcj.ro

Etichete: utcn