Social

IPJ organizează la Cluj cea de-a 9-a ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”

În perioada 29 septembrie – 3 octombrie Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj organizează cea de-a noua ediţie a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, este o campanie naţională derulată de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în cadrul căruia vor fi abordate cinci paliere de interes instituţional: delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, furturile, infracţiunile comise cu violenţă şi siguranţa rutieră.

La Cluj-Napoca poliţiştii de la structura de analiză şi prevenirea a criminalităţii şi-au planificat activităţi de tipul mesajelor preventive, ce vor fi promovate pentru conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale.


„Vor fi discutate aspecte privind delincvenţa juvenilă, violenţa în şcoli, victimizarea minorilor, periculozitatea consumului de droguri, traficului de persoane, precum şi despre siguranţa rutieră. Poliţiştii se vor întâlni cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ, persoane în vârstă, femei, administratori de societăţi comerciale şi de imobile şi reprezentanţi ai comunităţilor multiculturale. Vor fi distribuite materiale preventive în spaţii publice, cetăţenii vor putea observa expoziţii tematice, cu tehnică de securitate, demonstraţii ale unor formaţiuni din cadrul Poliţiei ori filme educative” transmit reprezentanţii IPJ Cluj.

Programul evenimentului:

Luni, 29 septembrie


Activităţi dedicate prevenirii delincvenţei juvenile:

Lansarea evenimentului: începând cu ora 12:00, în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca. Se va realiza un exerciţiu demonstrativ al specialiştilor Direcţiei Regionale Vamale Cluj. Aceştia, împreună cu câinii special antrenaţi, vor arăta cum sunt căutate şi descoperite colete suspecte, care ar putea conţine substanţe interzise, ascunse în vehicule. Activitatea este realizată de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi a Agenţiei Naţionale Antidrog – C.R.P.E.C.A.


Se vor desfăşura şi activităţi în centre sociale şi unităţi de învăţământ.

Marţi 30 septembrie


Activităţi dedicate prevenirii victimizării minorilor: alternativă de petrecere a timpului liber prin sport

Începând cu ora 12:00, în Piaţa Unirii, din municipiul Cluj-Napoca, va fi organizat un eveniment în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Agenţia Naţională Antidrog -  C.R.P.E.C.A. Cluj, Asociaţia Internaţională Antidrog – A.M.A. şi cu sprijinul unor reprezentanţi de produse sportive. La activitate sunt invitaţi elevi din şcolile clujene, care practică sport de performanţă.


CAPC şi Poliţia de Proximitate - activităţi informativ - preventive în unităţi de învăţământ

Poliţiştii de la nivelul fiecărei secţii de poliţie rurală vor desfăşura activităţi educativ-preventive în unităţile de învăţământ;

Miercuri, 1 octombrie

Activităţi dedicate prevenirii infracţiunilor de furt:

CAPC – Organizarea de activităţi de prevenire şi informare stradale, în parteneriat cu Groupama Asigurări

CAPC şi Poliţia de Proximitate: activităţi informativ-preventive în cluburile pentru vârstnici.

Joi, 2 octombrie

Activităţi dedicate prevenirii infracţiunilor cu violenţă

CAPC – Organizarea de activităţi stradale în colaborare cu Groupama Asigurări

Poliţiştii de proximitate şi cei de la nivelul fiecărei secţii de poliţie rurală vor desfăşura activităţi educativ-preventive în unităţile de învăţământ;

Vineri 3 octombrie

Activităţi dedicate siguranţei rutiere

CAPC şi SR – întâlnire cu conducătorii de microbuze şcolare şi încheierea campaniei ”BUSONE”

CAPC – activităţi de informare şi prevenire cu elevii în unităţile de învăţământ şi la Biblioteca Judeţeană „O. Goga” Cluj-Napoca.

Poliţiştii de proximitate şi cei de la nivelul fiecărei secţii de poliţie rurală vor desfăşura activităţi educativ-preventive în unităţi de învăţământ, şcoli de şoferi, etc.

Etichete: ipj cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter