Social

Doriana Şandru, eleva din Ciucea cu 10 pe linie la Bac, dezvăluie cheia succesului

O elevă din Ciucea a reuşit o premieră pentru judeţ: este prima absolventă a unui liceu tehnologic care a luat Bacul cu 10 pe linie.

Doriana Sandru Doriana Sandru

La examenul de bacalaureat din 2014, în premieră pentru judeţul Cluj, o elevă de la un liceu cu profil tehnologic a obţinut 10 curat. De obicei, notele de 10 erau obţinute de elevi de la licee teoretice. Anul acesta, barierele au fost sparte de Doriana Şandru din comuna Ciucea, absolventă a Liceului Tehnologic Vlădeasa Huedin. Ea a promovat examenul de bacalaureat cu 10 pe linie, la fel ca alţi nouă elevi din judeţul Cluj.

Deşi se numără printre puţinii absolvenţi cu 10 curat, Doriana Şandru este modestă şi spune că a fost uşor să ia note maxime la toate probele din cadrul examenului de bacalaureat. “Nu a fost atât de greu să promovez examenul de Bac cu 10”, subliniază ea.


Care este cheia succesului

Reuşita elevei din Ciucea poate fi un exemplu pentru ceilalţi elevi care urmează să dea bacalaureatul în anii următori. Ei trebuie să ştie că succesul vine din muncă. “Am învăţat constant în cei patru ani de liceu”, afirmă Doriana Şandru când este întrebată cum a reuşit să obţină 10 la toate probele. Ea mai spune că i-au plăcut toate materiile, iar la limba română i-ar fi plăcut totuşi să nu primească o poezie ca subiect. “Pot spune că toate materiile mi-au plăcut în mod egal. Recunosc că la limba română îmi doream să nu fie subiect cu poezie, şi tocmai poezie a fost”, declară proaspăta absolventă de liceu.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Doriana Şandru nu s-a decis încă ce facultate va urma. “Încă nu m-am decis în privinţa facultăţii”, conchide ea.


Cine sunt ceilalţi elevi de nota 10

Alături de Doriana Şandru, alţi nouă elevi din judeţul Cluj au obţinut 10 pe linie la Bac în acest an. Aceştia sunt Patricia Luiza Blaj de la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai Cluj-Napoca, Nelida Cristina Bora de la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu Dej, Ioana Bianca Costin de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca, Maria Ilea de la Liceul Teoretic Liviu Rebreanu din Turda, Diana Paula Mureşan de la Liceul Teoretic Onisigfor Ghibu din Cluj-Napoca, Roxana Cosmina Păscaru de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca, Ana Maria Puşcaş Geleriu de la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai Cluj-Napoca, Adriadna Nadia Sava de la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai Cluj-Napoca şi Ioan Alexandru Sfîrlea de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca.

abonare newsletter