monitorulcj.ro Menu

FOTO și VIDEO: ACCIDENT cu o victimă pe strada Oașului: O autoutilitară cu macara a lovit podul CFR și a rupt cablurile electrice care alimentează tramvaiele

Un accident rutier s-a produs de scurt timp pe strada Oașului din Cluj-Napoca. O autoutilitară cu macara a acoșat podul CFR incidentul soldându-se cu o victimă.

O autoutilitată cu macara a lovit podul CFR și a rupt cablurile electrice care alimentează tramvaiele de pe strada Oașului

UPDATE 11.20: Circulația tramvaielor a fost reluată.

Potrivit ISU Cluj brațul autoutilitarei a agățat partea de sus a podului de pe strada Oașului, care face trecerea peste linia de cale ferată, brațul mașinii rupându-se. De asemenea a fost afectată și infrastuctura de curent electrctric care asigură circulația tramvaielor, două dintre acestea rămânând blocate în trafic din cauza incidentului.

„Am fost solicitați pentru un accident, pe strada Oașului, la trecerea de cale ferată. Când am ajuns la fața locului am constatat că este vorba despre o autoutilitară cu o macara, care a agățat partea de sus a podului, brațul acesteia rupându-se. În cădere brațul autoutilitarei a afectat și infrastructura electrică care asigură transportul tramvailor. Noi am anunțat atât Compania de Transport Public Cluj-Napoca cât și Regionala CFR Cluj despre accident, iar la fața locului s-au deplasat câte o echipă a fiecărei companii pentru a evalua situația. În urma accidentului șoferul a fost rănit destul de grav dar este conștient. El a fost scos din cabina autoutilitarei de o echipă a ISU, un o targă mobilă - un echipament special, solid, care se pune pe spatele victimei pentru a o imobiliza și a o ține cât mai strâns. După coborârea din cabina autoutilitarei, victima a fost preluată de o ambulanță SMURD și a fost transportată la UPU 1”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.


În urma accidentului, două tramvaie au rămas blocate (imobilizate) pe strada Oașului iar traficul este îngreunat formându-se coloane de mașini pe câteva sute de mertii.

IPJ Cluj confirmă incidentul de pe strada Oașului. „Conducătorul unei macarale care se deplasa pe strada Oașului dinspre Bulevardul Muncii a acoșat cu cârligul tranversele de susținere a podului CFR. În urma incidentului traficul a fost blocat, de la ora 8.35, iar circulația se desfășoară, cu dificultate, pe un singur sens de mers, dinspre Bulevardul Muncii spre Piața Gării”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, Simona Vîrci, purtătoarea de cuvânt al IPJ Cluj.