Social

INEDIT! Spaghete din suc de fructe şi iaurt cu cafea, inventate de studenţi clujeni

Mai multe produse inventate de studenţii de la USAMV au fost prezentate la Festivalul alimentului.

Mai multe produse alimentare inedite, create de studenţii USAMVCluj-Napoca, au fost prezentate în cadrul unui festival special Mai multe produse alimentare inedite, create de studenţii USAMVCluj-Napoca, au fost prezentate în cadrul unui festival special

Mai multe produse alimentare inedite cum ar fi spaghetele din suc de fructe, ciocolata cu hamei sau îngheţata de dovleac, create de studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, au fost prezentate în cadrul unui festival special organizat pentru tinerii din anii terminali.

Alimentele prezentate la acest festival reprezintă lucrările de licenţă ale studenţilor care termină vara aceasta studiile în cadrul USAMV. La festivalul de anul acesta participă 84 de studenţi cu proiecte reprezentând alimente, care au fost studiate atât din punct de vedere al gastronomiei, cât şi al nutriţiei.


“Produsele expuse vor conta la examenul de licenţă. Ar fi normal ca unele din aceste produse să se regăsească şi în magazine, pe mesele consumatorilor, fiind vorba de alimente care se adresează celor cu diete speciale, sportivilor, celor cu diabet sau intoleranţă la gluten”, a spus Sevastiţa Muste, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.
Printre produsele prezentate de studenţi la festival se mai numără şi iaurtul cu cafea, ţuica de prune cu goji sau croissantul cu umplutură de cremă cu gust de cola.
Creatorul croissantului cu cola a spus că ideea i-a venit din faptul că a vrut să îmbine două produse care sunt foarte populare. “Eu sunt consumator de Coca Cola şi de croissant şi de acolo mi-a venit ideea. Cred că un astfel de produs s-ar putea vinde cu 3,5 lei”, a spus Gheorghe Miron, cstudent în anul IV.
O altă studentă a inventat ciocolata cu hamei, pe care a numit-o “Hop Choc”. Ea s-a orientat în alegerea ei după constatarea că această combinaţie nu se întâlneşte pe piaţă. “Este adevărat că hameiul se foloseşte la producerea berii, dar merge şi cu ciocolată”, a spus Ioana Chioreanu, care a explicat că a ales să facă trei versiuni ale produsului, cu concentraţii diferite de hamei.
Un alt produs inventiv realizat de o studentă este o băutură energizantă în compoziţia căreia au fost folosite trei feluri de ceai - negru, de sunătoare şi echinaceea - precum şi electroliţi micro-încapsulaţi, care ajută la refacerea muşchilor după efort. Ea este destinată persoanelor care fac un efort fizic îndelungat, înlocuind sărurile pierdute de organism.

Ultimele Stiri
abonare newsletter