Social

Primul spital de medicină psihosomatică, deschis la Cluj

În cadrul acestei clinici, pacienţii pot beneficia de tratament şi recuperare în afecţiuni psihiatrice, neurologice, balneologice, psihosomatice şi ale stării de nutriţie.

Ideea de a construi această clinică i-a venit doctorului Florin Mărghitaş în urmă cu 11 ani. El a făcut toate demersurile necesare, însă autorizaţia de construcţie nu a primit-o decât în urmă cu doi ani. Medicul a locuit mai bine de 15 ani în Germania, însă a ales să se întoarcă în ţară unde să-şi desfăşoare în continuare activitatea de medic.

Clinica “Eurosan” se găseşte pe Aleea Nectarului din Cluj-Napoca. Ea a fost construită cu bani europeni şi este împărţită pe trei segmente: are un ambulatoriu, mai multe spaţii în care se fac tratamente şi o clădire destinată spitalizării.


Aici pacienţii pot beneficia de o serie de tratamente destinate atât pentru recuperarea fizică cât şi pentru cea psihică. “Domeniul specific este structurat pe parte de medicină internă, psihosomatică, psihiatrie, psihiatrie pediatrică, neurologie, recuperare fizică şi balneologică. Baza de tratament este folosită atât pentru partea de recuperare fizică şi balneologică cât şi pentru partea de psihiatrie, psihoterapie”, a declarat dr. Florin Mărghitaş.

Ce tratamente oferă clinica?

Conform medicului Florin Mărghitaş, în cadrul acestei clinici se tratează: “toate formele de dependenţă de alcool, medicamente, calculator, facebook, shopping s.a. Tratăm toate formele de anxietate, depresiile, tulburări de alimentaţie, de la anorexie, bulimie, tulburări de alimentaţie, gen obezitate. Sunt foarte multe domenii”.


Pacienţii vor primi cele mai bune tratamente de la specialişti. “Suntem o echipă terapeutică. Vom fi specialişti psihiatrici, neorologi, balneologi, psihologi, profesori de sport, de înot, de desen. Vom forma o echipă terapeutică cu ajutorul căruia vom trata individual fiecare pacient”, a mai adăugat dr. Florin Mărghitaş.

Câteva dintre domeniile pe care se axează această clinică sunt: îmbunătăţirea stării psihice, creşterea performanţei intelectuale, îmbunătăţirea somnului, creşterea performanţei sportive, prevenţie şi tratament boli cardiometabolice, reducerea reacţiilor alergice, prevenţia bolilor neurodegenerative s.a.


Boc: Clinica se pliază pe profilul oraşului

Deschiderea clinicii a avut loc joi, în prezenţa primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Acesta a ţinut să precizeze că: “această clinică se pliază extraordinar de bine pe profilul acestui oraş. Ştim cu toţii că municipiul nostru este un oraş universitar şi cu o şcoală medicală extraordinar de bună, de performantă şi de puternică. Oraşul se dezvoltă încet, încet, dar sigur pe un domeniul al serviciilor. Aici se dezvoltă două componentă: serviciile medicale şi serviciile IT”.

Clinica îşi va deschide porţile pentru pacienţi abia luna viitoare din cauză că mai trebuie efectuate anumite lucrări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter