Social

Sebastian, chinuit de o boală cumplită! Tânărul de 21 de ani din Cluj are nevoie disperată de ajutor: „Voi rămâne orb fără tratament”

Sebastian este un tânăr de 21 de ani care s-a mutat la Cluj-Napoca, iar recent a fost diagnosticat cu o boală gravă ce îi afectează vederea. Băiatul are nevoie disperată de ajutor.

Sebastian Zabulică, un tânăr de 21 de ani din Cluj-Napoca ce riscă să rămână orb dacă nu începe un tratament în SUA / Foto: pagina GoFundMe Sebastian Zabulică, un tânăr de 21 de ani din Cluj-Napoca ce riscă să rămână orb dacă nu începe un tratament în SUA / Foto: pagina GoFundMe

 

 


Sebastian Zabulică și familia sa au făcut un apel disperat la ajutor pe rețelele de socializare, și printr-o campanie de strângere de fonduri prin platforma gofundme.com. Tânărul, de numai 21 de ani, care s-a mutat la Cluj-Napoca pentru a studia arhitectura, a fost diagnosticat în 2022 cu o boală gravă: LHON - o boală ereditară caracterizată prin pierderea progresivă a vederii.

Dacă tânărul nu va face tratament în curând riscă să orbească de tot, visul de a practica arhitectura să îi fie spulberat și să nu-și poată vedea frații mici crescând:


„Numele meu este Sebastian și am 21 de ani. Sunt dintr-un sat mic din România, dar m-am mutat la Cluj Napoca la vârsta de 18 ani pentru a urma o diplomă în Arhitectură. Am doi părinți iubitori și doi frați mai mici, pe care i-am vizitat des când timpul mi-a permis.

Din păcate, am fost diagnosticat cu LHON în noiembrie 2022. LHON este o boală moștenită care vă afectează vederea. Vederea centrală, de care aveți nevoie pentru a conduce, a citi și a recunoaște fețele, a fost afectată mai întâi. În prezent, sunt orb din punct de vedere legal, cu doar aproximativ 5% din vedere intactă. Mi-am pus studiile în așteptare și am nevoie disperată de tratament. Fără el, voi rămâne orb, incapabil să-mi obțin diploma în arhitectură, să-mi văd frații mai mici crescând și, în cele din urmă, îmi voi pierde complet independența”, relatează Sebastian.


Un studiu clinic din SUA i-ar putea salva viața

O veste bună a venit când Sebastian a fost aprobat pentru un studiu clinic care l-ar putea salva. Însă... studiul se face în SUA, iar costurile sunt foarte mari și tânărul are nevoie de ajutor financiar:

„Din fericire, am fost aprobat pentru un studiu clinic în Statele Unite. Medicii de la Vanderbilt Eye Institute au dezvoltat un studiu promițător numit REFLECT. Rezultatele inițiale ale acestui studiu demonstrează că tratamentul arată «îmbunătățirea semnificativă statistic a acuității vizuale». Vă rugăm să nu ezitați să aflați mai multe despre proces aici.


Acest proces mi-a dat speranță într-un viitor mai luminos, dar eu și familia mea nu avem fondurile necesare pentru a călători și a trăi în Statele Unite în timp ce primesc tratament. Acest lucru m-a inspirat în esență să încep această pagină GoFundMe cu ajutorul familiei mele din SUA. În cele din urmă, strângem fonduri pentru a-mi ajuta familia să plătească pentru consultațiile pe care le-am avut până acum în România, dar și pentru tratamentul din SUA. De asemenea, voi avea nevoie de bani pentru a călători înapoi în SUA în viitor, pentru urmări suplimentare. Apreciez tot sprijinul vostru!! Ruda mea, Nicole, va actualiza acest mesaj în mod regulat odată ce voi putea primi tratament pentru ca voi toți să-mi urmați călătoria în timp ce îmi continui lupta împotriva LHON. Nu lăsa astăzi să fie sfârșitul poveștii mele. Vă rugăm să împărtășiți povestea mea prietenilor și familiei și, dacă vă puteți permite, donați”, a mai explicat Sebastian.

Puteți să urmăriți situația lui Sebastian pe pagina gofundme.com, unde un membru al familiei sale va actualiza informațiile. Pe aceeași pagină puteți și să donați pentru tânărul bolnav. 

CITEȘTE ȘI:

Un băiat de 23 de ani luptă pentru viața lui la Spitalul Clujana! Va face o operație riscantă și are nevoie URGENTĂ de sânge.

Andrei, o victimă a sistemului? Deputatul Ungureanu acuză „erorile medicale grave” care i-au adus sfârșitul: „Sistemul dă vina pe mort!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter