Sănătate

Cum trecem peste tragediile din spital? Infirmieră pe terapie intensivă, în Cluj: „Unele îți rămân în suflet” VIDEO

O infirmieră pe secția de terapie intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a mărturisit ce simte când are loc o tragedie în spital. Ea spune că fiecare deces te marchează diferit.

Doamna Aurica, infirmieră pe secția de ATI a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca Doamna Aurica, infirmieră pe secția de ATI a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca

 

 


Dr. Paul Oargă, medic rezident pe secția de ATI din Cluj-Napoca de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a publicat un videoclip pe canalul său de YouTube, în care o întreabă pe o colegă infirmieră cum face față tragediilor din spital.

 


Doamna Aurica, infirmieră pe Secția de Terapie Intensivă la SCBI Cluj-Napoca spune că este dureros, dar este nevoie să meargă mai departe pentru că nu poate să își ducă problemele de la serviciu acasă:

„E destul de dureros pentru noi. Noi nu venim cu problemele de acasă la serviciu și nu mergem cu problemele de la serviciu acasă. În fiecare zi, așa cum e, suntem la nevoile fiecarui om, suntem alături de el. Cred că Dumnezeu de neveghează pe fiecare dintre noi și ne dă putere și familia care este alături de noi, ne vorbește frumos în fiecare zi și ne iubește”, a spus infirmiera.


Medicul rezident a mai întrebat-o dacă nu este ușor să se atașeze de un pacient sau să se implice emoțional când o tragedie are loc:

„Te implici, te atașezi de unele persoane, chiar îți rămân în suflet. Chiar suferi pentru unele persoane. De exemplu, lăuza (femeie care tocmai a născut) ne-a rămas în suflet, știind că are acasă doi copilași. Ea a decedat. O altă pacientă de 42 de ani care a decedat și ne-a rămas în suflet și mai sunt și mai bătrâni și mai tineri. Fiecare ne afectează într-un fel sau altul, dar trebuie să fim tari pentru noi”, a mai spus doamna Aurica.


Întrebată cum și-a ales meseria aceasta, de infirmier pe secția de ATI, Aurica a spus „cu sufletul”: „Dacă nu o faci cu sufletul nu poți să fii aici.”

CITEȘTE ȘI:

De gardă pe secțiile ATI din Cluj-Napoca. Medic: „Nu vedem luminița de la capătul tunelului” VIDEO

De gardă pe SMURD Cluj: te poți trezi din comă? Paramedic: „O urgență majoră cu care ne confruntăm des în teren” VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter