Sănătate

Peste 92% din morții de COVID din ultima perioadă erau NEVACCINAȚI. O nouă mutație ar putea afecta copiii

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a declarat că peste 92% dintre decesele din ultima vreme au fost în cazul unor persoane nevaccinate. Se atrage atenția că o nouă mutație ar putea afecta grav copiii.

 

 


„Imunizarea este singura armă pe care o avem și prezentarea dovezilor ştiinţifice. Să nu obosim să explicăm, să aducem în faţa comunităţii dovezile ştiinţifice. Din decesele raportate în ultima perioadă, peste 92% din persoane erau nevaccinate.

 


Vaccinul protejează, nu ne împiedică să facem boala, dar vom face o formă uşoară de boală, vom trece foarte uşor şi sistemul medical nu va fi sub presiune.

Noi trebuie cumva să responsabilizăm medicii. Este inacceptabil ca un medic să iasă în public şi să transmită mesaje eronate care ating grav sănătatea publică. Faţă de aceşti colegi noi trebuie să avem o atitudine fermă, dar acest lucru este în mâna legiuitorului. Noi putem să avem idei, să avem propuneri, nu noi avem dreptul de iniţiativă legislativă”, a declarat Daniel Coriu, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aflată în vizită în România.


De asemenea, directorul pentru Situaţii de Urgenţă al OMS Europa, Dorit Nitzan, a precizat că următoarea mutaţie COVID-19 ar putea afecta și mai mult copiii: „Trebuie să fim atenţi. Fiecare viaţă contează. Suntem aici să salvăm vieţi şi să salvăm vieţile generaţiilor viitoare. Este un război global cu pandemia”.

CITEȘTE ȘI:


18 pacienți Covid-19, morți în 24 de ore la Cluj! Peste 700 de bolnavi, internați în spitale

abonare newsletter