Sănătate

Maratonul Vaccinării la centrul drive-thru începe azi! Clujenii, vaccinați non-stop până duminică

Un maraton al vaccinării începe vineri la Cluj-Napoca, la centrul drive-thru de la Sala Sporturilor „Horia Demian”. Medicii vor vaccina oamenii direct din mașină, non-stop, până duminică, în ciuda vremii.

 

Maratonul Vaccinării a fost chiar ideea personalului de la centrul drive-thru:


 


„Acum 2 zile s-au făcut 6 luni de când Drive Through Sala Sporturilor s-a deschis. În cele 6 luni s-au administrat peste 50.000 doze de vaccin. Am avut maratonul nostru aici până acum. Miercuri dimineața, colega noastră Carmen vine și ne întreabă dacă am avea energie pentru a vaccina și noaptea, vineri și sâmbătă. Adică o vaccinare non stop, de vineri dimineața până duminică seara. Să profitam cumva de valul acesta de responsabilitate”, a spus Florin Moroșanu, membru în echipa Drive Through. 

Clujenii, de la prima oră la vaccinare

Florin Moroșanu, membru în echipa de vaccinare a centrului, a mărturisit că, deși centrul se deschide de obicei la ora 8 dimineața și se închide la ora 8 seara, oamenii așteptau încolonați în mașini chiar înainte de deschidere și după ora închiderii:


„În zilele trecute am observat că la ora 8 seara când se încheia vaccinarea la noi, încă mai erau mașini la bariera de la intrarea în Sala Sporturilor, iar dimineață la prima oră înainte de a deschide centrul unii cetățeni așteptau încolonați în mașini”, a spus Florin.

Echipa de vaccinare a hotărât să organizeze un maraton pentru a putea profita de „valul de responsabilitate” pe care îl au clujenii în prezent:


„Au discutat colegii și am căzut de acord că merită să prelungim programul și pe parcursul nopții. Efortul merită făcut chiar dacă nu sunt cele mai prielnice condiții, frigul începe sa muște serios dacă stai afară câteva ore. Coordonatoarea centrului, dr. Ardelean a făcut demersurile necesare pentru avizare către Prefectură și DSP și suntem pregătiți să continuăm două zile și doua nopți. E ultimul weekend fără ploi și vânt. M-a impresionat din nou echipa aceasta. Toata lumea are nevoie de o pauză, dar mai sunt resurse și fiecare persoana vaccinată în plus poate contribui la relaxarea stării de asediu fin ATI-uri. Fără programare, doar cu mașina, doar Pfizer”, a spus Florin Moroșanu, membru al echipei de vaccinare Drive Through.

Condiții pentru vreme rece la drive-thru

Membrii din echipa de vaccinare trebuie să lucreze non-stop, asta însemnând și noaptea la 0 grade, afară. Pentru a ajuta la procesul de vaccinare, Primăria a adus aeroterme pentru a nu risipi căldura din cort:


„De azi până duminică seara la ora 20.00, centrul de vaccinare Drive Through Sala Sporturilor este deschis non stop. Colegii din Primărie s-au mobilizat și ne-au făcut câteva upgrade-uri care vor ajuta mult în aceasta acțiune. De ieri seara putem închide zona de vaccinare pentru a nu risipi căldura din aerotermele pe care tot ei ni le-au adus. Sunt câteva detalii care pe noi ne ajuta mult. Noaptea sunt deja 0 grade și acțiunea se desfășoară... afară.  

E un bun exemplu de muncă în echipa, scopul final fiind creșterea numărului persoanelor vaccinate din Cluj și implicit siguranța tuturor clujenilor. Și aici mai fac o precizare, personalul din centre e doar partea care se vede a unui proces mult mai amplu”, a spus Florin Moroșanu.

Declarație pe propria răspundere, pentru nevaccinați

Florin Moroșanu a mai anunțat că cei care nu au certificat verde încă, dar vor să se vaccineze noaptea pot să completeze declarația pe propria răspundere care le va permite să circule noaptea pentru „asistență medicală”:

„Am avut mereu lângă noi colegii din Primărie și atunci când au fost 38 de grade vara și au avut grijă sa trimită cisterne cu apa pentru a uda asfaltul și acum ca e chiar rece noaptea. Am avut lângă noi și Prefectura prin serviciile publice pe care le coordonează si în special Politia, Jandarmeria ISU, Direcția de Sănătate și voluntari și mulți oameni inimoși care s-au gândit la noi și ne-au încurajat. Au fost și situații mai complicate de-a lungul timpului dar toate s-au depășit și astăzi Clujul are cea mai bună rată de vaccinare din țară. 

Referitor la vaccinare, dacă ați vrut în toată aceasta perioada de când a început vaccinarea populației împotriva Covid să vă vaccinați noaptea din mașină și nu s-a ivit ocazia, ei acum se poate. Pentru cei care se vor deplasa spre Drive, după ora 22.00 și sunt nevaccinați, musai să completați declarația pe propria răspundere bifând căsuța Deplasare pentru asistență medicală și să urmați traseul cel mai scurt”, a adăugat Moroșanu. 

Descarcă declarația pe propria răspundere aici.

CITEȘTE ȘI:

Maraton de vaccinare în acest weekend, în Cluj-Napoca! Nu este nevoie de programare, iar serul utilizat este Pfizer

 

abonare newsletter